Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Tante Louise Bosgaard 04
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

TanteLouise - Bosgaard

Begin 2018 kreeg De Meeuw de opdracht om in Halsteren een derde zorglocatie te realiseren voor tanteLouise, een vooruitstrevende organisatie waar voorop staat dat ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen houden en comfortabel kunnen ‘wonen zoals thuis’.

De locatie is ontworpen met het oog op de uitdagingen waar de zorgsector tegenwoordig mee te maken krijgt; mensen wonen steeds langer thuis, maar eenmaal in verzorgingstehuizen is er vaak meer hulp nodig. Veel zorgcentra zijn daar nog niet goed op ingericht, denk aan kleine ruimten en smalle gangen. Een van de wensen van tanteLouise was bovendien dat de bewoners niet doorhebben dat ze in een tijdelijk gebouw wonen. Voor architect Lamber Broerders was er werk aan de winkel!

Opdrachtgever
TanteLouise
Project
Zorgcentrum
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Halsteren
Tante Louise Bosgaard 28

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 30

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 06

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 08

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 11

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 16

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 19

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 21

TanteLouise - Bosgaard

Tante Louise Bosgaard 22

TanteLouise - Bosgaard

Veel ruimte voor de bewoners

Na een ontwerpfase van 7 maanden heeft De Meeuw in minder dan een half jaar tijd een circulair drie-laags gebouw, de Bosgaard, gerealiseerd waar plek is voor 96 nieuwe bewoners. Het welbevinden en comfort van deze toekomstige bewoners vormden een belangrijk uitgangspunt. Naast een fijn restaurant op de begane grond met vide hebben de huiskamers op elke verdieping een huiselijke inrichting door het luxe behang, vloerbedekking, mooie keukens en een frisse afwerking. De voorzetgevel bestaat uit stalen en houten planken, wat het zorgcomplex een moderne uitstraling geeft.

Een boomrijke omgeving

Op zowel de eerste als tweede verdieping zijn ruime terrassen aanwezig waar de bewoners met mooi weer kunnen genieten van de prachtige boomrijke omgeving. En ook in de maanden dat het wat minder geschikt terrasweer is, krijgen zij de nodige portie natuur mee door de raampartijen met het uitzicht, de kleurrijke plafondhoge wandfoto’s en beplanting in de gemeenschappelijke ruimtes.

Laatste nieuws