Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Nieuws De meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum zorg Deluxe Complete min
Zorg Ouderenzorg
Home / Nieuws /

De Meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum

HOUTEN – De Meeuw en ZorgSpectrum ondertekenden 20 februari 2020 het contract voor het ontwerp en de realisatie van locatie Ervenstaete. De nieuwe locatie, die in het najaar 2020 in gebruik wordt genomen, biedt revalidatie met bijbehorende ruimten voor fysiotherapie en behandelingen aan 30 personen. De nieuwe locatie wordt direct naast het bestaande pand Het Houtens Erf gebouwd.

Om ervoor te zorgen dat het gebouw blijvend aanpasbaar is, is gekozen voor een volledig modulaire bouw. Op deze manier kan het gebouw worden aangepast aan de wensen van dat moment.

FLEXIBILITEIT

Vastgoedmanager Johan Gubbens: ‘Door de realisatie van dit project komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg en vindt er een betere doorstroming plaats vanuit de ziekenhuizen. Gezien de demografische ontwikkelingen verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op herstel- en revalidatiezorg. Het is voor ons belangrijk dat we flexibel om kunnen gaan met de inzet van het gebouw en niet beperkt zijn in de mogelijkheden. Daarom kiezen we voor deze modulaire opbouw. In een later stadium kan het gebouw weer eenvoudig gedemonteerd worden, en indien nodig op een nieuwe locatie worden ingezet. Tevens draagt deze bouwmethodiek bij aan de reductie van stikstofuitstoot tijdens de bouwperiode.’

REVALIDATIEKLIMAAT

Op de nieuwe locatie is er een grote fysioruimte waarin alle benodigde nieuwe apparatuur beschikbaar is. Alle activiteiten staan in het teken van revalideren en om met vertrouwen weer naar huis te gaan. Om daar het eigen leven weer zelfstandig op te pakken, rekening houdend met eventuele blijvende lichamelijke beperkingen. Marja de Graaf, manager revalidatie: ‘We houden rekening met alle factoren die bij de revalidatie een rol spelen. Naast de intensieve begeleiding van alle behandelaren, besteden we veel aandacht aan goede, individuele voedingseisen. Revalidanten kunnen uitrusten in een eenpersoonskamer en gebruik maken van het Grand café om samen met hun familie en bezoek te ontspannen in een gastvrije omgeving.’

ENERGIEZUINIG

Ondanks de tijdelijke gebruiksperiode van het gebouw, is er ingezet op een permanente uitstraling. Het gebouw voldoet volledig aan de eisen die gesteld worden voor nieuwbouw, en waar mogelijk ook aan de zogenaamde BENG-eisen (energienormen). Zo heeft het gebouw geen gasaansluiting en voorzien we deze van een warmtepompinstallatie. De benodigde energie wordt opgewekt via PV-cellen op het dak.

Slider meeuw zorgcentrum ex cam 001 lr min

De meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum

Slider meeuw zorgcentrum ex cam 006 lr min

De meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum

De meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum 1 min

De meeuw realiseert unieke revalidatielocatie voor zorgspectrum 2 min