Home Nieuws Overweldigende interesse voor nieuwe huurwoningen in Nijmegen

Overweldigende interesse voor nieuwe huurwoningen in Nijmegen

Delen

Slechts 2% maakt kans!

De lancering van 500 nieuwe huurwoningen in de innovatieve pionierswijk NDW21, gelegen aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, heeft een ongekende belangstelling getrokken onder jongeren en starters. Deze wijk, gevestigd aan de rand van het bedrijventerrein Winkelsteeg, belooft een toekomstige hotspot te worden voor wie op zoek is naar betaalbaar en modern wonen.


Enorme vraag

Volgens Dorothée Jansen en Jasper Ponte, projectcoördinatoren namens de vier betrokken woningcorporaties, wordt er bij elke loting voor ongeveer veertig woningen een overweldigend aantal van 2000 tot 3000 aanmeldingen ontvangen. "Het is duidelijk dat er een enorme vraag is onder met name jongeren; de gemiddelde leeftijd van de huurders is 29 jaar," verduidelijkt Jansen. Helaas betekent dit ook dat slechts één op de vijftig aanmelders daadwerkelijk in aanmerking komt voor een woning.

Nieuwe woonwijk

Deze nieuwe woonwijk is onderdeel van een groter plan om de wijk Winkelsteeg om te vormen tot een levendige gemeenschap met naast woonruimte ook winkelgelegenheden. De unieke aanpak van prefab bouwen zorgt ervoor dat de woningen binnen drie jaar gerealiseerd zijn, een tempo dat traditionele bouwmethoden niet kunnen evenaren. Bovendien is er de bijzondere mogelijkheid voor particulieren om tiny houses te bouwen binnen de wijk, wat de diversiteit en innovativiteit van NDW21 verder benadrukt.

Ondanks de huidige focus op de snelle realisatie van de 500 woningen, kijkt men uit naar de toekomstige ontwikkeling van Winkelsteeg tot een volwaardige woonwijk. De flexibiliteit van het project, met een geplande verhuizing van de gebouwen over 25 jaar, toont een vooruitstrevende visie op stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid.


Woningnood is hoog

De enorme belangstelling voor de woningen in NDW21 laat zien dat er een dringende behoefte is aan betaalbare woonruimte voor jongeren en starters. Dit project biedt niet alleen een oplossing voor deze vraag maar zet ook een nieuwe standaard voor innovatieve en flexibele stadsontwikkeling.

Projecten

Perspectief de punt

Plan voor zo’n 100 duurzame en betaalbare huurwoningen

Op ons eigen bedrijfsterrein van De Meeuw, willen we ruimte maken voor 80 sociale huurwoningen en 2...

Meer informatie
Plan voor zo’n 100 duurzame en betaalbare huurwoningen
Op ons eigen bedrijfsterrein van De Meeuw, willen we ruimte maken voor 80 sociale huurwoningen en 21 logies woningen. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan een oplossing...
Meer informatie
220930 P182 Nezzt Visualization 04 min min

NDW21, Nijmegen

Flexgoed biedt ruimte NDW21, kort voor Nieuwe Dukenburgseweg 21, is een nieuwe, dynamische wijk in Nijmegen. Hier...

Meer informatie
NDW21, Nijmegen
Flexgoed biedt ruimte NDW21, kort voor Nieuwe Dukenburgseweg 21, is een nieuwe, dynamische wijk in Nijmegen. Hier realiseren we samen met de gemeente Nijmegen, in opdracht van de woningcorporaties Talis...
Meer informatie
210622 De Meeuw Purmerend 5 opgewerkt

Tijdelijke woningen op verschillende locaties, Purmerend

Woningen, Purmerend 200 tijdelijke woningen op 4 locaties

Meer informatie
Tijdelijke woningen op verschillende locaties, Purmerend
In opdracht van de gemeente Purmerend hebben we in 2 jaar tijd op 4 verschillende locaties in totaal 200 tijdelijke woningen gebouwd. De woningen zijn gebouwd om de druk op...
Meer informatie