Home Over ons Certificering

Certificering

De Meeuw heeft verschillende certificeringen die helpen om de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het productieproces te garanderen. Ons productieproces en kwaliteitsmanagementsysteem worden regelmatig gekeurd door externe auditors.

De Meeuw werkt onder meer met de volgende certificeringen:

ISO 9001

De Meeuw is ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagement van een organisatie. De nadruk ligt hierbij op procesmanagement. ISO 9001 wordt door De Meeuw gebruikt om de processen inzichtelijk en beheersbaar te maken. En deze continu te verbeteren.

Kort gezegd, de nadruk op het managen naar een goed resultaat. Het ISO 9001 certificaat geeft aan dat De Meeuw de tevredenheid van onze klanten op nummer 1 staat en dat we gaan voor kwaliteit.

EN-ISO 3834-2

Met de EN-ISO 3834 norm toont De Meeuw aan dat het lasproces aan alle kwaliteitseisen voldoet, volgens goedgekeurde procedures en met gekwalificeerde lassers. Een lastechnisch bedrijf met deze norm geeft aan dat het duidelijk op een hoger niveau opereert. Hierdoor is de kwaliteit continu gewaarborgd. De ISO 3834 norm omvat een kwaliteitsborgingssysteem voor smeltlassen en wordt vrijwel altijd vereist door opdrachtgevers in de defensie, offshore, railinfra en petrochemische industrie.

De Meeuw voldoet aan de EN-ISO 3834-2 norm wat de meest uitgebreide variant van de certificering is. Aan alle facetten van het lasproces zijn eisen gesteld.

VCA**

VCA** staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger werken te bevorderen en het aantal bedrijfsongevallen te verminderen. Veiligheid is een belangrijke pijler, vandaar dat De Meeuw VCA** gecertificeerd is. Het VCA-systeem voldoet aan de eisen die in Europese normen zijn vastgelegd.