Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Marktbeeld zorg

Zorg

Wij zijn toekomstbouwers. Maar hoe bouw je voor vandaag én morgen als je niet precies weet hoe morgen eruitziet? Hoe realiseer je een zorggebouw dat ruimte biedt aan vernieuwing en verandering? De modulaire bouwsystemen van De Meeuw spelen daar volledig op in. Dat geldt uiteraard voor alle zorghuisvesting in tijdelijke, semipermanente en permanente vorm. Modulair bouwen in de gezondheidszorg maakt het makkelijker om flexibel in te spelen op veranderingen in de zorgsector. Veranderingen in technologie, wet- en regelgeving, cliënten met veranderende wensen én de impact van vergrijzing.

Die maatschappelijke veranderingen, in combinatie met een vernieuwde visie op wonen, hebben grote invloed op de inrichting van woonzorggebouwen. Het dwingt zorginstellingen zich te heroriënteren naar de verschoven behoeften en wensen van de cliënt. De huidige stijgende zorgvraag vraagt om nieuwe huisvestingsoplossingen, ander gebruik van zorggebouwen- en ruimten en een perfect aansluitende dienstverlening. Daar heeft De Meeuw, als echte specialist, het antwoord op: modulair bouwen. Flexibiliteit, snelheid en minimale overlast zijn dan ook cruciaal voor de bouw van zorghuisvesting.

Zorg

Header zorg

Ouderenzorg

Ouderen zijn steeds vitaler, leven langer en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dit heeft effect op de huisvesting in de ouderenzorg. Zo komen ouderen minder snel in aanmerking voor een intramurale zorgwoning en is de zorgvraag zwaarder voor degene die daar wel voor in aanmerking komt. Ouderen die zelfstandig blijven wonen hebben weer...
Julie postel 1132

Gehandicaptenzorg

Goede huisvesting voor mensen met een beperking sluit nauw aan bij diens wensen en eisen. Door aan die behoeften te voldoen, hoeven de cliënten niet te merken dat zij in een tijdelijk zorggebouw wonen. De Meeuw realiseert beschermende woonvormen in huisvesting voor gehandicaptenzorg, met ruimte voor sociaal welzijn en ontmoeting. Wij voorzien in uw zorghuisvestingsvraag...
Bartimeus Ermelo 48

Geestelijke gezondheidszorg

De gezondheidszorgsector, specifiek geestelijke gezondheidszorg (kort: GGZ) is voortdurend in beweging. Een flexibele, tijdelijke zorghuisvesting van De Meeuw biedt uitkomst. Dankzij de uitgebreide ervaring in care en cure huisvesting is De Meeuw gespecialiseerd in het bouwen van verschillende vormen van zorghuisvesting. Met hoge realisatiesnelheid, specifieke marktkennis, efficiëntie en kwaliteit bieden wij oplossingen van elk formaat...
Stek jeugdzorg 146

Jeugdzorg

Een tijdelijk zorggebouw voor jeugdzorg of een (semi)permanente huisvesting: huisvestingsoplossingen voor jeugdzorg vragen om een praktische en veilige omgeving. De jeugdzorg is er voor alle kinderen en jongeren. Voor jongeren met gedragsproblemen, maar ook voor kinderen met psychische problemen, een beperking of een bedreigende thuissituatie. Voor ieder kind en iedere jongere moet de tijdelijke huisvesting...
Maxima Medisch Centrum 371

Eerstelijnszorg

Zorghuisvesting in de eerstelijnszorg vraagt om specifieke eisen en een praktische insteek. De zorg voor uw patiënten staat voorop. Het tijdelijke of semipermanente zorggebouw staat daarvan in dienst. Of u nu ruimte zoekt voor de huisartsenpost, GGD, apotheek of verloskundigenpraktijk: bij de Meeuw bent u daarvoor aan het juiste adres.
Med Centrum Alkmaar 041

Ziekenhuis

Met de huisvesting voor uw ziekenhuis van De Meeuw kunt u ook qua ontwerp alle kanten op. Of het nu gaat om een tijdelijk of (semi)permanent zorggebouw. We werken graag samen met gerenommeerde architecten. In die samenwerkingen realiseren we de meest uiteenlopende bouwwerken. In kleurgebruik, afwerkingsniveau en materiaaltoepassing zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo bent u...
Tantelouise vivensis hal met bewoners

Nieuwsgierig naar de zorgbrochure?

Download hier de zorgbrochure

DUURZAME MEERWAARDE

Waar vroeger veel tijd en geld werd geïnvesteerd in de realisatie van nieuwe zorghuisvesting, gaat dit tegenwoordig een stuk efficiënter. Modulair bouwen, een methode waarbij fabrieksmatig gebouwd wordt met gestandaardiseerde en geprefabriceerde onderdelen, heeft die transitie mogelijk gemaakt. Een absolute meerwaarde ten opzichte van de traditionele bouw!

Zorggebouwen kunnen zo te allen tijde worden aangepast in o.a. volume en functie. Vergeleken met reguliere bouw is de realisatietijd gemiddeld twee keer zo snel. En, niet onbelangrijk: modulair bouwen heeft een absolute duurzame meerwaarde. Er wordt 75% minder afval en 20% minder CO2 geproduceerd, naast 60% recyclage van een oudere unit. Modulair bouwen draagt zo bij aan de circulaire economie én samenleving van de toekomst.

NOG MEER VOORDELEN VAN MODULAIR BOUWEN IN DE ZORG


Een goed begin is het halve werk
Bij De Meeuw wordt uw zorggebouw in eigen fabrieken geproduceerd. Deze efficiënte manier van gecontroleerd, modulair bouwen levert veel voordelen op in kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Eindeloze mogelijkheden
Unitbouw wekt bij sommigen de gedachte op dat het gaat om containergebouwen, maar in de praktijk blijkt niets minder waar. Het is een misvatting dat deze bouwmethode alleen standaard ‘catalogusgebouwen’ oplevert. De Meeuw bewijst met haar modulaire bouwsystemen dat er met prefab elementen een hoge kwaliteit in detaillering en uitvoering mogelijk is.

Binnen enkele maanden van ontwerp tot realisatie

De Meeuw produceert modulaire bouwunits in een gecontroleerde fabrieksomgeving. Deze modules worden vervolgens naar de bouwplaats vervoerd. Met een strak georganiseerde samenwerking tijdens alle fasen komen we tot een zorggebouw dat voldoet aan uw eisen en wensen in kwaliteit, tijd en budget.

Hoogwaardige kwaliteit door eigen productie

Om voortdurende kwaliteit te garanderen, wordt er uitsluitend gewerkt met hoogwaardige materialen. Tevens werken we samen met partners en aanbieders op basis van jarenlange ervaring in zorg- en medische huisvesting. De flexibele bouwmethode én het bouwen onder ideale productieomstandigheden in eigen huis, maakt dat De Meeuw slimmer, sneller en toekomstbestendig bouwt.

55 procent minder milieulast

Na gebruik van vaak 10 tot 15 jaar gaan de losse units terug naar de fabriek voor renovatie. Als de modules maar één levenscyclus meegaan, ligt de milieubelasting 10 procent lager dan bij traditionele bouw. Als ze daarna nog tweemaal worden ingezet loopt dit wel op tot 55 (!) procent minder milieukosten. Zie de factsheet.

VAN VERPLEEGHUIS TOT POLIKLINIEK

Of de focus nu ligt op care of cure: De Meeuw denkt verder dan alleen het realiseren van een gebouw. Van ontwerp en realisatie tot onderhoud en verschillende ondersteunende diensten. Onze efficiënte manier van bouwen levert u niet alleen voordelen op in kwaliteit en duurzaamheid, maar ook in budget en doorlooptijd.

De Meeuw heeft veel ervaring in de realisatie van woonzorggebouwen en gebouwen met medische ruimtes. Maar ook als u of uw zorginstelling behoefte heeft aan een extra spreekkamer, onderzoekskamer, vergaderruimte of behandelruimte biedt De Meeuw de oplossing! En voor de bouw van een beddenhuis, dialysecentrum, polikliniek of huisartsenpost kunt u tevens bij ons terecht. Of dat nu om tijdelijke, semipermanente of permanente huisvesting gaat: wij denken met u mee.

Bent u op zoek naar iets anders?

- Lees hier meer over ouderenzorg
- Lees hier meer over gehandicaptenzorg
- Lees hier meer over geestelijke gezondheidszorg
- Lees hier meer over jeugdzorg
- Lees hier meer over ziekenhuis

Jorrit Heuts

MEER WETEN

Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het flexibel bouwen met De Meeuw? Neem dan contact met mij op.

MEER INFORMATIE

De Meeuw maakt onder andere ruimte voor:

  • Logorabobank
  • Logoministerievandefensie
  • Logobp