Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bartimeus Ermelo 46
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

Bartiméus - Ermelo

Eind 2017 kreeg De Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van een semi-permanente huisvesting voor 48 cliënten van Bartiméus, een stichting die mensen met een visuele beperking ondersteunt en wil helpen om een goed leven te leiden dat bij hen past. Na een ontwerpfase van 7 maanden en een uitvoeringsfase van 6 maanden, werd het Henriëtte van Heemstra Huis in februari 2019 opgeleverd.

Aan de rand van Ermelo heeft Bartiméus in het groenrijke 'Parc Viventra' verschillende woonvormen: zorgappartementen, kleinschalig wonen en een verzorgingshuis. De nieuwbouw kwam in de plaats van het bestaande, maar verouderde verzorgingshuis wat niet meer goed aansloot bij de wensen en behoeften van de 48 senioren vanaf 65 jaar met een visuele beperking. De woningen zullen 12 jaar blijven staan. Hiermee geven Bartiméus en De Meeuw invulling aan de doorstroming van cliënten uit een andere accommodatie.

Opdrachtgever
Bartiméus
Project
Zorgwoningen
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Ermelo
Bartimeus Ermelo 48

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 44

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 43

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 39

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 31

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 25

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 14

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 11

Bartiméus - Ermelo

Bartimeus Ermelo 07

Bartiméus - Ermelo

Kleinschalige wooncomplexen voor meer huiselijkheid

Het Henriëtte van Heemstra Huis bestaat uit twee kleinschalige twee-laagse wooncomplexen met in totaal 40 studio’s, welke zijn verdeeld over zes groepen met elk een gezamenlijke eet- en woonkamer. Deze woonvorm biedt meer huiselijkheid, en draagt bij aan de ambitie om ouderen te stimuleren anderen te ontmoeten en activiteiten te doen. Elke studio heeft een eigen zitkamer, slaapkamer en badkamer, waar bewoners zich kunnen terugtrekken. Daarnaast zijn er acht zelfstandige appartementen gerealiseerd, die elk uit een woonkamer, slaapkamer en badkamer bestaan.

MAXIMALE ZELFSTANDIGHEID EN ZELFREDZAAMHEID

Bij het ontwerp van het complex moest architect Lamber Broeder rekening houden met de fysieke en visuele toegankelijkheid. De woongebouwen hebben vlakke wanden van glasvlies, en de positionering en uitvoering van trappen en liften is gericht op vindbaarheid en gebruiksgemak.

Alles is erop gericht om maximale condities te creëren voor wayfinding.

Laatste nieuws