Home Markten Zorg Ouderenzorg

Ouderenzorg

Modulaire woningen die aanvoelen als een warm thuis

Ouderen zijn steeds vitaler, leven langer en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dit heeft effect op de huisvesting in de ouderenzorg. Zo komen ouderen minder snel in aanmerking voor een intramurale zorgwoning en is de zorgvraag zwaarder voor degene die daar wel voor in aanmerking komt. Ouderen die zelfstandig blijven wonen hebben weer behoefte aan woningen die hiervoor geschikt zijn. Ouderenhuisvesting van de toekomst vraagt dus om een behoorlijke flexibiliteit. De Meeuw ziet dan ook dat de behoefte aan andere woonvormen fors is toegenomen. Modulaire woningen, die voelen als een warm thuis, spelen hier een steeds grotere rol in.

Tijdelijke, semi-permanente of permanente huisvesting

We staan voor een nieuwe maatschappelijke opgave als het gaat om zorghuisvesting van ouderen. Het traditionele verzorgingshuis verdwijnt snel door veranderende wensen van ouderen en de verandering in zorgfinanciering. Senioren zijn meer dan voorheen op zoek naar een prettige, veilige woonomgeving waarin ze zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden en deel uit kunnen blijven maken van een sociaal netwerk.

Er is daarmee vraag naar twee vormen van flexibele en modulaire zorgwoningen. De eerste vorm betreft permanente en semipermanente zorggebouwen, die flexibel in gebruik zijn en minimaal 10 jaar in gebruik blijven. De tweede vorm bestaat uit tijdelijke huisvesting voor de ouderenzorg. Deze gebouwen worden na maximaal 10 jaar weer gedemonteerd. Onze tijdelijke huisvesting voor ouderenzorg is flexibel en comfortabel, volledig naar wens in te richten en voldoet aan alle wettelijke eisen. De woningen doen niet onder voor een permanente woning.

De wensen van mensen

Bij De Meeuw beginnen we altijd bij de wensen van de mensen: de woonwensen van ouderen zijn de basis voor onze bouwconcepten. Bent u op zoek naar een compleet nieuw verpleeghuis of een uitbreiding van een zorggebouw voor ouderen? Een semipermanent gebouw voor de somatische zorg of de bouw van een tijdelijk verpleeghuis? Permanent uitbreiden, tijdelijk inkrimpen en zelfs verhuizen behoren tot de talloze mogelijkheden van De Meeuw. Wij bieden de passende oplossing.

Bij De Meeuw creëert u snel en efficiënt de juiste ruimte en huisvesting voor de senioren doelgroep. Ook qua kleurgebruik, afwerkingsniveau en materiaaltoepassing is de keuze enorm. Met iedere wens wordt rekening gehouden om het thuisgevoel te realiseren.

‘’Snelheid, uitstekend overleg, interessante prijs en flexibiliteit. Voeg hier nog de juist denkwijze over circulair bouwen aan toe en je hebt de juiste mix die wij vonden in onze samenwerking met De Meeuw.
’’

Specialist in al jouw huisvesting

Bij het creëren van een specifiek concept houden we naast uw wensen en behoeften ook rekening met de gebruiksduur van het zorggebouw. Onze specialisten adviseren u graag over de beste keuzes en ze begeleiden intensief gedurende de ontwerpfase, de exploitatie en het onderhoud. Dit maakt van De Meeuw uw ideale full-service partner!

Jorrit Heuts

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.

Gerelateerde projecten

Antoniushove Ingang

Careaz

Careaz gaf de Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een tijdelijke huisvesting in...

Meer informatie
Careaz
Careaz gaf de Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een tijdelijke huisvesting in de ouderenzorg. Dit onderkomen staat er gedurende zes jaar. In die tijd wonen...
Meer informatie
Verpleeghuis De Slingebeek voorkant ingang en omgeving

De Slingebeek

In de Achterhoek kijken mensen naar elkaar om. Ze zetten er samen de schouders onder. Ook in...

Meer informatie
De Slingebeek
In de Achterhoek kijken mensen naar elkaar om. Ze zetten er samen de schouders onder. Ook in de zorg. Zorginstellingen Azora, Markenheem en Sensire startten samen met de Meeuw het...
Meer informatie
Bartimeus Ermelo 46

Bartiméus - Ermelo

Eind 2017 kreeg De Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van een semi-permanente huisvesting...

Meer informatie
Bartiméus - Ermelo
Eind 2017 kreeg De Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van een semi-permanente huisvesting voor 48 cliënten van Bartiméus, een stichting die mensen met een visuele beperking...
Meer informatie
Tante Louise Bosgaard 04

TanteLouise - Bosgaard

Begin 2018 kreeg De Meeuw de opdracht om in Halsteren een derde zorglocatie te realiseren voor tanteLouise...

Meer informatie
TanteLouise - Bosgaard
Begin 2018 kreeg De Meeuw de opdracht om in Halsteren een derde zorglocatie te realiseren voor tanteLouise, een vooruitstrevende organisatie waar voorop staat dat ouderen zo lang mogelijk de regie...
Meer informatie

Vraag een offerte aan

Nieuwsgierig naar de zorgbrochure?