Home Circulariteit zit in ons DNA

Circulariteit zit in ons DNA

En dat gaat al even terug. Want middenin de oliecrisis van de jaren zeventig en in tijden van woningnood legden we de basis van ons circulaire bedrijfsmodel. Een bedrijfsmodel met een eenvoudig principe: Het eindeloos in omloop houden van industrieel vervaardigde bouwmodules.

Sinds 1972 hebben we ons circulaire bedrijfsmodel verder uitgebouwd. We zijn begonnen met de verhuur van tijdelijke huisvesting en bieden ook huisvestingsoplossingen voor onbepaalde tijd aan. Bijvoorbeeld voor de zorg, maar we zetten ook een complete school neer of we maken fijne plekken om te wonen of te werken. Daarmee geven we antwoord op urgente huisvestingsvraagstukken en kunnen we voor jou, als opdrachtgever, van betekenis zijn op het gebied van duurzaamheid. Want heb je een gebouw na verloop van tijd niet meer nodig? Dan nemen we het terug. Zodat het na een refurbishment in Oirschot weer het land in gaat voor een volgend leven. Zo reduceren we nu al 55% CO2 en 95% afval en gaan door tot we net zero zijn.

Circulair bouwen

  • 95% minder bouwafval
  • 55% minder CO2-uitstoot
  • Building Circularity Index (BCI) 81%
  • Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) 0,52

We zetten grondstoffen slim in

We zien een gebouw als materialenbank. Materialen die we keer op keer kunnen hergebruiken. De bouwmodules waarmee we een gebouw samenstellen zijn ontworpen om zuinig en zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. Niet alleen de modules maar ook op componentenniveau zijn onze gebouwen zonder te breken of te slopen uit elkaar te halen. Een gevel, binnenwand of bijvoorbeeld een sanitairunit zijn hierdoor in hun geheel weer opnieuw te gebruiken.

Materialen die we niet kunnen hergebruiken, gaan terug naar de toeleveranciers. Zij verwerken het weer als grondstof in een nieuw product. Daar maken we vooraf heldere afspraken over. Kortom, de hele keten doet mee om de cirkel te helpen sluiten.

230210 Circulair businessmodel De Meeuw

We leggen de duurzaamheidslat steeds een stukje hoger

Met een BCI van 81% en een MPG van 0,52 voldoen wij nu al, op projectniveau, aan belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen die voor 2030 bedacht zijn. Maar dat is voor ons geen reden om rustig achterover te leunen. In tegendeel. In 2029, het jaar dat we honderd jaar bestaan, hebben we als doel een net-zero onderneming te zijn en 100% circulair. Daarmee leggen we een duurzame basis voor de volgende 100 jaar.

Laat je overtuigen van de kracht van circulair modulair bouwen

Onze modulaire oplossingen worden toegepast in:

spoedzoeker
Wonen
We moeten zuinig omgaan met onze grondstoffen en anders leren kijken naar de woningbouw. Nezzt is betaalbaar...
Meer informatie
Wonen
We moeten zuinig omgaan met onze grondstoffen en anders leren kijken naar de woningbouw. Nezzt is betaalbaar, gemakkelijk samen te stellen en vliegensvlug op te bouwen. Ons concept groeit mee met de samenleving óf krimpt wanneer dat noodzakelijk is of de omgeving daar om vraagt. Samen bouwen we aan een toekomst waarin we zelf de ruimte bepalen met een thuis...
Meer informatie
Leerlingen
Leren
Met onze ruime kennis en ervaring in onderwijshuisvesting maken we ruimtes die passen bij jouw eisen en...
Meer informatie
Leren
Met onze ruime kennis en ervaring in onderwijshuisvesting maken we ruimtes die passen bij jouw eisen en budget. Ruimtes die meegroeien met toekomstige veranderingen in wensen, behoeftes en vereisten. Voor tijdelijke onderwijshuisvesting is altijd een passend antwoord te vinden bij De Meeuw. Tenslotte creëren wij flexibele leeromgevingen waarin scholieren zich prettig voelen en maximaal presteren. Leeromgevingen die niet alleen moeiteloos...
Meer informatie
Image Ouderen
Zorgen
Hoe bouw je voor vandaag én morgen als je niet precies weet hoe morgen eruitziet? Hoe ontwerp...
Meer informatie
Zorgen
Hoe bouw je voor vandaag én morgen als je niet precies weet hoe morgen eruitziet? Hoe ontwerp je zorghuisvesting die ruimte biedt aan vernieuwing en verandering? Welke wensen en behoeftes hebben gebruikers van zorgvoorzieningen en hoe speel je daarop in? De modulaire bouwsystemen van De Meeuw hebben de flexibiliteit om zich naar de toekomst te vormen. En dat geldt voor...
Meer informatie
Kantoor LR
Werken
De Meeuw maakt ruimte voor ondernemen in al haar diversiteit. Het Nieuwe Werken vraagt bijvoorbeeld om compacte...
Meer informatie
Werken
De Meeuw maakt ruimte voor ondernemen in al haar diversiteit. Het Nieuwe Werken vraagt bijvoorbeeld om compacte bedrijfsruimten met flexibele indelingen. Om multifunctionele werkruimten en ontmoetingsplekken met maximale aandacht voor comfort en functionaliteit. Zodat de ruimte nooit meer een belemmering hoeft te zijn voor veranderende ambities, maar juist moeiteloos met het bedrijf meeverandert. Dit ongekende maatwerk van A tot Z...
Meer informatie
Customer Care De Meeuw

Meer weten? Neem contact met ons op!

> Bekijk hier welk aanbod er direct beschikbaar is. Bel voor vragen met onderstaand nummer of stuur een berichtje voor de beste oplossing die bij je past.