Home Markten Wonen Sociale woningbouw

Sociale woningbouw

Flexibele oplossingen voor acute woonvragen

In Nederland heeft een groot aantal woningzoekenden veel moeite om een betaalbare woning te vinden. Dat geldt niet alleen voor koopwoningen en vrije sector huurwoningen, maar zeker ook voor de sociale huurmarkt, waar lange wachtlijsten de regel zijn. Om de acute woningnood voor starters op de woningmarkt, spoedzoekers, studenten, ouderen en andere groepen te helpen oplossen, biedt De Meeuw diverse flexibele, modulaire woonoplossingen. Semipermanent en permanent en geschikt voor de meest uiteenlopende locaties.

Voordelen

Veel aandacht voor comfort en het thuisgevoel van de bewoners
Compleet, modulair woongebouw met studio’s of appartementen, eventuele gezamenlijke ruimtes en alle noodzakelijke nevenruimtes
Keuze voor modulaire, grondgebonden woningen met terras of eigen buitenruimtes
Eenvoudig aanpasbaar en herbruikbaar
Snelle levering en plaatsing van tijdelijke, semi- of permanente huisvesting
Flexibele financieringsmogelijkheden

Sociale woonoplossingen in een oververhitte markt

Er liggen kansen voor het oprapen als het gaat over sociale woningbouw in combinatie met tijdelijke huisvesting. Nu de woningmarkt in Nederland al lange tijd oververhit is en geplande nieuwbouwprojecten te traag blijken en te weinig huizen opleveren, wordt de woningnood alsmaar hoger.

Meerdere gemeenten koersen daarom op de plaatsing van tijdelijke woningen op braakliggende terreinen. Daarbij gaat het om grond die vaak nog jaren onbebouwd blijft omdat de ontwikkeling ervan tijdrovend is. Ondertussen ontstaan er steeds meer initiatieven om samen met gemeenten en de politiek hier meer prefab- en andere flexibele woningen op te zetten.

Snel, slim en flexibel

Flexwonen biedt letterlijk ruimte aan die veranderende vraag. Met De Meeuw Nezzt creëren we snelle, slimme en flexibele woonoplossingen die vliegensvlug op te bouwen zijn. We werken met vaste modules, die naar wens uit te voeren, in te delen en zelfs in te richten zijn. Onze opdrachtgevers kiezen zelf de gewenste uitstraling, indeling en afwerking. Deze werkwijze resulteert in aantrekkelijke, betaalbare huisvesting voor alleenstaanden, starters op de woningmarkt, spoedzoekers, studenten, ouderen of statushouders, die op dit moment maar moeilijk aan een huis komen.

Thuis in elke levensfase

Thuis in elke levensfase

Met ons woonlabel De Meeuw Nezzt kan iedereen thuiskomen. En het bijzondere is: De Meeuw Nezzt groeit met hen, of liever gezegd, met de samenleving mee. Of krimpt als de vraag of de omgeving daarom vraagt. Samen bouwen we op die manier aan een toekomst waarin we zelf de ruimte bepalen. Met een thuis voor elke fase in een leven.

Wij leveren bijvoorbeeld tijdelijke, modulaire woningen voor studenten en statushouders in Amsterdam (Stek Oost). Daarmee laten wij zien dat flexibele woningbouw een perfecte oplossing is voor de woonuitdagingen van deze tijd. Ook projecten voor andere doelgroepen, zoals starters en spoedzoekers voor de woningcorporaties ‘Rochdale’, ‘De Alliantie’ en ‘Zayas’ zijn mooie voorbeelden van ons kant-en-klaar woonconcept De Meeuw Nezzt waar nu veel behoefte aan is.

Customer Care De Meeuw

Meer weten?

Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het flexibel bouwen met De Meeuw? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten.

GERELATEERDE PROJECTEN

Karmijn Amsterdam 16

De Alliantie - Karmijn

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden...

Meer informatie
De Alliantie - Karmijn
“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam...
Meer informatie