Home Projecten NDW21, Nijmegen

NDW21, Nijmegen

De Meeuw bouwt nieuwe woonwijk in Nijmegen

In opdracht van de woningcorporaties Talis, Woonwaarts, SSH& en Portaal en in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen realiseert De Meeuw Nezzt de nieuwe buurt met circulaire woningen. De 489 woningen zijn verspreid over 7 gebouwen in een parkachtige omgeving.

In de nieuwe buurt die NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21) gaat heten, komt een mix van verschillende woningen, zodat ze ook passen bij de verschillende doelgroepen. De woningen variëren in grootte tussen de 20, 40 en 60 vierkante meter; van studentenstudio’s tot aan driekamer appartementen voor een gezin.

Afbeeldingen: ©Doepelstrijkers, oktober 2022

Kenmerken

Opdrachtgever:
Woningcorporaties Talis, Woonwaarts, SSH& en Portaal
Project:
Woonwijk NDW21, Nijmegen
Soort bouw:
Tijdelijk, 20 jaar
Bouwjaar:
2023
Kenmerk:
7 woongebouwen met 489 woningen in parkachtige omgeving
Ontwerp:
DoepelStrijkers Architecten

Delen

Circulair bouwen

De verplaatsbare woningen zijn bijna 100% circulair: We kunnen de woningen keer op keer hergebruiken. Daarnaast zijn de woningen niet alleen eenvoudig te verplaatsen naar een andere locatie, ze zijn ook zo ontworpen dat we ze gemakkelijk kunnen demonteren. Alle onderdelen van een woning kunnen we daardoor altijd weer hergebruiken in een ander gebouw.

Qua materialen, wooncomfort en energiezuinigheid doen de woningen niet onder voor niet-verplaatsbare woningen. En dat is aan de buitenkant ook te zien. DoepelStrijkers Architecten uit Rotterdam ontwierp gebouwen met verschillende materialen en kleuren om zoveel mogelijk diversiteit in het gebied aan te brengen. De gebouwen staan in het groen en zijn zo geplaatst om ontmoeting tussen bewoners en de openbare ruimte te stimuleren.

Bouwplanning

In de eerste helft van 2023 maken we de woningen op de productielocatie van De Meeuw Nezzt in Oirschot. In de zomer van 2023 plaatsen we de eerste woningen in Nijmegen, zodat de eerste bewoners van deze nieuwe buurt in het najaar naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen.

220915 P182 Nezzt Visualization 01 min
220915 P182 Nezzt Visualization 03 min
220915 P182 Nezzt Visualization 05 min
220915 P182 Nezzt Visualization 10 min