Home Projecten Kantine | Logistic hub Schiphol

Kantine | Logistic hub Schiphol

Ter uitbreiding van de logistic hub ten zuiden van luchthaven Schiphol heeft De Meeuw tot grote tevredenheid van Schiphol een grote kantine met een vergaderruimte en kleedruimtes ontworpen, geplaatst en razendsnel - binnen vier maanden - opgeleverd.

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 527 vierkante meter. De kantine biedt ruimte voor 200 personen en heeft een hoogwaardige afwerking met een PVC-vloer. De vergaderruimte is daarbij volledig uit glas opgebouwd om openheid en transparantie te waarborgen.

Kenmerken

Opdrachtgever:
Schiphol
Project:
Kantine, vergaderruimte en kleedkamers
Soort bouw:
Tijdelijk
Bouwjaar:
2019
Kenmerk:
Comfort & Tech
Plaats:
Schiphol

Delen

Van alle comfort voorzien

De installaties voorzien de bezoekers van alle comfort. Zo wordt het gebouw verwarmd en gekoeld via een VRF systeem en is er een mechanische ventilatie. Om ervoor te zorgen dat je binnen geen last hebt van het geluid van vliegtuigen – de hub ligt vlak onder een start- en landingsbaan – heeft De Meeuw een speciaal verlaagd verend plafond geplaatst, zijn de kieren extra gedicht en is er gebruik gemaakt van suskasten (ventilatieroosters met een verhoogde geluidwering). Het inbraaksysteem en de brandmeld- en ontruimingsinstallatie dragen bij aan de veiligheid van het pand.

Strenge veiligheidseisen en procedures

De bedrijvigheid op de hub zorgde tijdens de bouw voor de nodige uitdagingen zoals de strenge eisen en procedures die de veiligheid van mensen en vliegtuigen moeten borgen. De Meeuw wist niet alleen hieraan te voldoen, maar zich ook te houden aan de strakke tijdsplanning van om en nabij vier maanden zonder dat de kwaliteit eronder leed.

Logistic hub schiphol 04
Logistic hub schiphol 01

Projecten

Bp maasvlakte 01

BP Maasvlakte

Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw...

Meer informatie
BP Maasvlakte
Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw de vraag naar extra huisvesting. In dit geval een contractorgebouw op de Maasvlakte...
Meer informatie
Eon rotterdam 05

Informatiecentrum E.ON

Meer informatie
Informatiecentrum E.ON
Meer informatie
BOW terminal 01

BOW Terminal Nieuwdorp

Meer informatie
BOW Terminal Nieuwdorp
Meer informatie