Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Schoolgebouw Comfort & Tech

Erasmus College

Het aantal leerlingen dat onderwijs volgt aan het Erasmus College te Zoetermeer stijgt al jaren. Om alle leerlingen te kunnen huisvesten was uitbreiding van het aantal lokalen benodigd.

ONDERDEEL VAN HET GEHEEL

Binnen de bestaande school was geen plek voor extra lokalen, naast het feit dat de piek in het aantal leerlingen volgens de prognoses maar voor een aantal jaar zal zijn. Het Erasmus College kan momenteel niet zeggen dat de stijgende lijn in het aantal leerlingen stand houdt. Met deze oplossing beschikt het Erasmus College over een gebouw dat indien nodig mee kan groeien met het aantal leerlingen.

Omdat het een tijdelijke piek betreft in het aantal leerlingen is gekozen voor een oplossing voor een periode van ca. 5 jaar (met de mogelijkheid langer gebruik te maken van de extra lokalen).

Opdrachtgever
Erasmus College
Project
Schoolgebouw
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2015
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Zoetermeer
Oppervlakte (m2)
358

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Erasmus College

Een mooi voorbeeld van duurzame herinzet van materialen. En toch een accomodatie als nieuw die volledig opgaat in het geheel.

Justin Smith
Accoutmanager De Meeuw

CIRCULAIR MATERIAALGEBRUIK

Om binnen het beschikbare budget te blijven heeft De Meeuw meegedacht in het voortraject over een mogelijke invulling van het huisvestingsvraagstuk. Vanuit een circulaire gedachte is gekozen voor duurzame herinzet van bestaande materialen. Hiermee hebben wij een oplossing kunnen aanbieden als nieuw, en binnen het beschikbare budget.

Er zijn vier grote lokalen geplaatst met daartussen een brede gang. Twee extra kantoren en door een sluisverbinding met bestaand kunnen personeel en leerlingen droog overlopen van en naar de extra lokalen. Een luxe ventilatiesysteem zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en een prettige werk- en leeromgeving voor zowel leraar als leerlingen.

OPGAAND IN HET GEHEEL

De extra lokalen mochten eigenlijk nauwelijks van de bestaande school te onderscheiden zijn en moesten opgaan in het geheel. Vooral omdat deze aan de voorzijde (de zicht-zijde) van de school geplaatst zouden worden.

Om ervoor te zorgen dat de uitstraling van de extra lokalen zou opgaan in de bestaande school is gekozen om het uiterlijk hiervan middels dezelfde Trespa beplating als de school aan te passen. Hiervoor heeft onze ontwerper Edwin Jacobs verschillende ontwerpen gemaakt waaruit de school kon kiezen.

Laatste nieuws