Home Projecten Da Vinci College, Purmerend

Da Vinci College, Purmerend

HET ONTWERP
Samen met de opdrachtgevers, gebruikers en de architect heeft De Meeuw hard gewerkt aan het ontwerp voor de nieuwbouw van Kindcentrum Oirschot. Het ontwerp vormt een vertaling van de De Purmerendse ScholenGroep is een 'brede' scholengroep in de regio Waterland. In de Purmerendse ScholenGroep (PSG) werken zes scholen samen. Zij verzorgen een breed aanbod in opleidingen en leerwegen in het voortgezet onderwijs.

In de zomer van 2018 kwam de Purmerendse ScholenGroep met een aanvraag voor 9 lokalen voor het Da Vinci College. Een flinke uitdaging, want de lokalen moesten nog voor de start van het nieuwe schooljaar geleverd worden.

Kenmerken

Opdrachtgever:
Purmerendse ScholenGroep
Project:
Schoolgebouw
Soort bouw:
Tijdelijk
Bouwjaar:
2018
Plaats:
Purmerend

Delen

Herinzet als oplossing

Gezien het feit dat het Hyperion Lyceum in Amsterdam vanaf het nieuwe schooljaar werd gehuisvest in een nieuw schoolgebouw, had De Meeuw snel een passende oplossing voor het Da Vinci College. Een deel van het Hyperion Lyceum werd rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Purmerend getransporteerd, om hier de gewenste huisvesting te realiseren.

Ontwerp

De bijzondere raamkozijnverdeling in de gevel van het gebouw spreekt direct tot de verbeelding. Dit onderscheidt het gebouw op een speelse manier van het bestaande gebouw. Deze speelse verdeling van ramen komt ook terug aan de binnenkant van het gebouw. De kern van het gebouw bestaat uit een open ruimte waar scholieren zelfstandig kunnen werken.

Naast het leveren van de onderwijsaccommodatie heeft De Meeuw ook het schoolplein van het Da Vinci College op de schop genomen. Om ruimte te maken voor het gebouw is het bestaande schoolplein uitgebreid.

Da vinci college purmerend 07
Da vinci college purmerend 09
Da vinci college purmerend 01
Da vinci college purmerend 03