Home Projecten Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit

Permanente huisvesting

De Meeuw is al 15 jaar hoofdsponsor van de vereniging en shirtsponsor van de selectie van voetbalvereniging Oirschot Vooruit. Ook zijn veel werknemers van De Meeuw verbonden aan de vereniging. Gezien de jarenlange relatie tussen De Meeuw en Oirschot Vooruit was het logisch om de bouw van een nieuw sportcomplex uit te besteden aan De Meeuw. Daarbij was snelheid geboden, het nieuwe voetbalseizoen stond namelijk al voor de deur. Samen met de architecten van BOUWKUNST, is het gelukt om in drie maanden tijd een nieuwe kantine en kleedkamers neer te zetten en deze ‘turnkey’ op te leveren.

EEN ENERGIEBESPARENDE BOUW

Het voetbalpaviljoen voldoet aan alle nieuwbouweisen en blijft permanent staan. Daarbij is rekening gehouden met nieuwe wet- en regelgeving, zoals de BENG-eisen: bijna energie neutrale gebouwen. Centraal in deze eisen staat de energiebehoefte, het aandeel primair fossiel energieverbruik en het aandeel hernieuwbare energie. De douches zijn waterbesparend door het gebruik van aanwezigheidsdetectie.

Kenmerken

Opdrachtgever:
Voetbalvereniging Oirschot Vooruit
Project:
Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2019
Kenmerk:
Deluxe & Complete
Plaats:
Oirschot

Delen

Hergebruik van bestaande materialen

De ventilatie wordt aangestuurd door hydrostaten, zodat deze nooit langer in bedrijf zijn dan nodig. Er is vloerverwarming aangelegd, zijn er aanwezigheidsschakelaars voor verlichting aangebracht en zijn de gebouwen uitgevoerd met Ledverlichting. De kozijnen, inclusief de grote glaspuien, zijn uitgevoerd met triple glas (driedubbel). In nieuwe kleedkamers is een bestaande ketel heringezet. Het paviljoen is voorbereid op een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

‘’Ik ben heel tevreden over de snelheid waarmee het paviljoen gebouwd is! We konden dit tijdens de zomerstop realiseren zodat er geen tijdelijke voorziening nodig was.
’’

Quote example image
Kees Swanen, Voorzitter Oirschot Vooruit
Oirschot Vooruit 01
De meeuw realiseert nieuwe sportcomplex van Oirschot vooruit slider4

Ready-to-use

Voor de inrichting van de kleedkamers gebruikte De Meeuw hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke materialen. Een compleet ingerichte keuken en bar zijn voor de oplevering geplaatst en getest, zodat het paviljoen direct in gebruik genomen kon worden.

Participatie

Ondanks de strakke deadline is veel ruimte geboden aan vrijwilligers en bedrijven, dan wel sponsoren die een sociale verbintenis hebben met de voetbalclub, om zo te participeren in het project. Dat vereiste een goede afstemming, maar de samenwerking en interactie die daardoor ontstond, gaf een extra dimensie aan het project.

Beleving

Het nieuwe paviljoen heeft een verhoogde ligging. Door de verdraaiing in het gebouw en de grote glaspuien heeft men perfect zicht op alle omliggende velden. Hierdoor vormt het paviljoen echt het centrum van de club.

‘’De leden zijn zeer enthousiast en echt onder de indruk van de uitstraling van het gebouw.’’

Quote example image
Kees Swanen, Voorzitter Oirschot Vooruit

GERELATEERDE PROJECTEN

Het Octaaf 3

Kindcentrum Toon

In september 2020 is het nieuwe schoolgebouw in de wijk in gebruik genomen. Een spiksplinternieuw gebouw vol...

Meer informatie
Kindcentrum Toon
In september 2020 is het nieuwe schoolgebouw in de wijk in gebruik genomen. Een spiksplinternieuw gebouw vol mogelijkheden, om kinderopvang, onderwijs en activiteiten optimaal vorm te geven.
Meer informatie
Amsterdam International School 08

Amsterdam International Community School

Door Brexit vestigen veel bedrijven uit Engeland zich in Amsterdam. Daardoor is de vraag naar onderwijs voor...

Meer informatie
Amsterdam International Community School
Door Brexit vestigen veel bedrijven uit Engeland zich in Amsterdam. Daardoor is de vraag naar onderwijs voor expatkinderen hoog. Al zeker tien jaar zijn de wachtlijsten in onze hoofdstad lang...
Meer informatie