Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Oirschot Vooruit 01
Permanent Bedrijfsleven Kantoren & Commerciële ruimten Onderwijs & Overheid

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit

De Meeuw is al 15 jaar hoofdsponsor van de vereniging en shirtsponsor van de selectie van voetbalvereniging Oirschot Vooruit. Ook zijn veel werknemers van De Meeuw verbonden aan de vereniging. Gezien de jarenlange relatie tussen De Meeuw en Oirschot Vooruit was het logisch om de bouw van een nieuw sportcomplex uit te besteden aan De Meeuw. Daarbij was snelheid geboden, het nieuwe voetbalseizoen stond namelijk al voor de deur. Samen met de architecten van BOUWKUNST, is het gelukt om in drie maanden tijd een nieuwe kantine en kleedkamers neer te zetten en deze ‘turnkey’ op te leveren.

EEN ENERGIEBESPARENDE BOUW

Het voetbalpaviljoen voldoet aan alle nieuwbouweisen en blijft permanent staan. Daarbij is rekening gehouden met nieuwe wet- en regelgeving, zoals de BENG-eisen: bijna energie neutrale gebouwen. Centraal in deze eisen staat de energiebehoefte, het aandeel primair fossiel energieverbruik en het aandeel hernieuwbare energie. De douches zijn waterbesparend door het gebruik van aanwezigheidsdetectie.

Opdrachtgever
Voetbalvereniging Oirschot Vooruit
Project
Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2019
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Oirschot
Oirschot Vooruit 01

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit - Buitenaanzicht met terras

Oirschot Vooruit 02

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit - Bargedeelte

Oirschot Vooruit 03

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit - Interieur

Oirschot Vooruit 04

Voetbalpaviljoen Oirschot Vooruit - Buitenaanzicht met sportveld

Hergebruik van bestaande materialen

De ventilatie wordt aangestuurd door hydrostaten, zodat deze nooit langer in bedrijf zijn dan nodig. Er is vloerverwarming aangelegd, zijn er aanwezigheidsschakelaars voor verlichting aangebracht en zijn de gebouwen uitgevoerd met Ledverlichting. De kozijnen, inclusief de grote glaspuien, zijn uitgevoerd met triple glas (driedubbel). In nieuwe kleedkamers is een bestaande ketel heringezet. Het paviljoen is voorbereid op een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

Quote open

Ik ben heel tevreden over de snelheid waarmee het paviljoen gebouwd is! We konden dit tijdens de zomerstop realiseren zodat er geen tijdelijke voorziening nodig was.

Quote close
Quote example image
Kees Swanen
Voorzitter Oirschot Vooruit

Ready-to-use

Voor de inrichting van de kleedkamers gebruikte De Meeuw hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke materialen. Een compleet ingerichte keuken en bar zijn voor de oplevering geplaatst en getest, zodat het paviljoen direct in gebruik genomen kon worden.

Participatie

Ondanks de strakke deadline is veel ruimte geboden aan vrijwilligers en bedrijven, dan wel sponsoren die een sociale verbintenis hebben met de voetbalclub, om zo te participeren in het project. Dat vereiste een goede afstemming, maar de samenwerking en interactie die daardoor ontstond, gaf een extra dimensie aan het project.

Quote open

De leden zijn zeer enthousiast en echt onder de indruk van de uitstraling van het gebouw.

Quote close
Quote example image
Kees Swanen
Voorzitter Oirschot Vooruit

Beleving

Het nieuwe paviljoen heeft een verhoogde ligging. Door de verdraaiing in het gebouw en de grote glaspuien heeft men perfect zicht op alle omliggende velden. Hierdoor vormt het paviljoen echt het centrum van de club.

Laatste nieuws