Home Nieuws Met dit systeem blijft het lokaal altijd fris

Met dit systeem blijft het lokaal altijd fris

Snel een gezond klaslokaal? De Meeuw zorgt voor een frisse school met een inventief ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Frisse lokalen

Een energiezuinige en gezonde school is belangrijk voor leerlingen en medewerkers. Vanzelfsprekend moet een schoolgebouw voldoen aan kwaliteitseisen, ook volgens de normen Frisse Scholen van Rijksoverheid. Lokalen en (tijdelijke) gebouwen van De Meeuw voldoen altijd aan de eisen van het bouwbesluit en het RIVM.

Een frisse school:

  • Bespaart op de energie
  • Heeft minder luchtvervuiling
  • Vermindert het gebruik van fossiele grondstoffen

Delen

Ventilatie

Om goede ventilatie te garanderen, ontwikkelde De Meeuw twee eigen ventilatiesystemen. Die voldoen, afhangende van de gebruikersduur van het gebouw, aan kwaliteitsklasse C of B. Het systeem past zich aan aan de gebruiker. Zo blijven ook lokalen, waar natuurlijk doorgaans gebruik gemaakt wordt van tussen de 23 en 31 personen, gedurende de hele dag fris. Met een zelfregulerend systeem past het ventilatiesysteem gedurende de dag de toevoer van verse lucht aan.

Altijd frisse lucht


Extra voordeel is dat de ventilatiekasten niet op basis van recirculatie werken. De ‘vervuilde’ lucht wordt teruggevoerd door de warmtewisselaar. Er wordt alleen frisse, verse buitenlucht naar binnengebracht. Die gaat door een tegenstroom warmtewisselaar gebracht. Daarbij wordt, contactloos, de warmte van de binnenruimte overgedragen naar de verse lucht. Er heerst daardoor steeds een aangename binnentemperatuur.


De continue toevoer van frisse lucht is, mede om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, ongekend belangrijk. De ventilatiesystemen van De Meeuw voldoen aan het meeste recente RIVM-advies.

(Nood)lokaal nodig?

De flexibele ruimtes van De Meeuw zijn de perfecte oplossing voor ieder (nood)lokaal of schoolgebouw. Met de circulaire en remontabele bouwsystemen is het gebouw eenvoudig aan te passen aan ontwikkelingen zoals fluctuerende leerlingenaantallen, onderwijsbeleid of nieuwe onderwijsvormen. De Meeuw creëert flexibele leeromgevingen waarin scholieren zich prettig voelen en maximaal kunnen presteren. Zónder compromissen die de ontwikkeling van leerlingen belemmeren.

Een goed geventileerde leeromgeving voor tijdelijk of semi permanent: De Meeuw is uw partner in modulaire bouw.

Freek de Kort

Freek de Kort

Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het bouwen van een schoolgebouw met De Meeuw? Neem direct contact op met één van onze specialisten.

Bel of mail met Freek de Kort, accountmanager Onderwijs en Overheid.

Projecten

05 TW TASC Leerplein websize

TASC: Een inspirerende leeromgeving voor techniekonderwijs in Amsterdam

In augustus 2019 opende de expatschool in Amsterdam de deuren van een nieuw modulair gebouw voor de...

Meer informatie
TASC: Een inspirerende leeromgeving voor techniekonderwijs in Amsterdam
In augustus 2019 opende de expatschool in Amsterdam de deuren van een nieuw modulair gebouw voor de eerste 250 internationale leerlingen van Amsterdam International Community School (AICS). Architectenbureau Burton Hamfelt...
Meer informatie
Kbs de heeswijk 07

KBS De Heeswijk

Met elkaar kunnen samenwerken in een licht en open gebouw, dat is de visie van waaruit het...

Meer informatie
KBS De Heeswijk
Met elkaar kunnen samenwerken in een licht en open gebouw, dat is de visie van waaruit het gebouw ontworpen is. De lokalen zijn dwars geplaatst, waardoor er een andere dynamiek...
Meer informatie
Kindcentrum oirschot 07

Kindcentrum Oirschot

Op de oude locatie van basisschool de Paulusschool in de dorpskern van Oirschot is het Kindcentrum Oirschot...

Meer informatie
Kindcentrum Oirschot
Op de oude locatie van basisschool de Paulusschool in de dorpskern van Oirschot is het Kindcentrum Oirschot gerealiseerd. In dit Kindcentrum zijn basisschool de Paulusschool, BSO- en Kinderdagopvang Korein en...
Meer informatie
Da vinci college purmerend 09

Da Vinci College, Purmerend

HET ONTWERPSamen met de opdrachtgevers, gebruikers en de architect heeft De Meeuw hard gewerkt aan het ontwerp...

Meer informatie
Da Vinci College, Purmerend
HET ONTWERPSamen met de opdrachtgevers, gebruikers en de architect heeft De Meeuw hard gewerkt aan het ontwerp voor de nieuwbouw van Kindcentrum Oirschot. Het ontwerp vormt een vertaling van de...
Meer informatie