Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Duurzaamheid gebouwen
Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw Noodlokalen Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Kindcentrum
Home / Nieuws /

Met dit systeem blijft het lokaal altijd fris

Snel een gezond klaslokaal? De Meeuw zorgt voor een frisse school met een inventief ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Frisse lokalen

Een energiezuinige en gezonde school is belangrijk voor leerlingen en medewerkers. Vanzelfsprekend moet een schoolgebouw voldoen aan kwaliteitseisen, ook volgens de normen Frisse Scholen van Rijksoverheid. Lokalen en (tijdelijke) gebouwen van De Meeuw voldoen altijd aan de eisen van het bouwbesluit en het RIVM.

Een frisse school:

 • Bespaart op de energie
 • Heeft minder luchtvervuiling
 • Vermindert het gebruik van fossiele grondstoffen

  Ventilatie

  Om goede ventilatie te garanderen, ontwikkelde De Meeuw twee eigen ventilatiesystemen. Die voldoen, afhangende van de gebruikersduur van het gebouw, aan kwaliteitsklasse C of B. Het systeem past zich aan aan de gebruiker. Zo blijven ook lokalen, waar natuurlijk doorgaans gebruik gemaakt wordt van tussen de 23 en 31 personen, gedurende de hele dag fris. Met een zelfregulerend systeem past het ventilatiesysteem gedurende de dag de toevoer van verse lucht aan.

  Altijd frisse lucht


  Extra voordeel is dat de ventilatiekasten niet op basis van recirculatie werken. De ‘vervuilde’ lucht wordt teruggevoerd door de warmtewisselaar. Er wordt alleen frisse, verse buitenlucht naar binnengebracht. Die gaat door een tegenstroom warmtewisselaar gebracht. Daarbij wordt, contactloos, de warmte van de binnenruimte overgedragen naar de verse lucht. Er heerst daardoor steeds een aangename binnentemperatuur.

  De continue toevoer van frisse lucht is, mede om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, ongekend belangrijk. De ventilatiesystemen van De Meeuw voldoen aan het meeste recente RIVM-advies.  Freek de Kort

  Freek de Kort

  Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het bouwen van een schoolgebouw met De Meeuw? Neem direct contact op met één van onze specialisten.

  Bel of mail met Freek de Kort, accountmanager Onderwijs en Overheid.