Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Permanent Onderwijs & Overheid Deluxe & Complete

kbs-de-heeswijk

VISIE

Met elkaar kunnen samenwerken in een licht en open gebouw, dat is de visie van waaruit het gebouw ontworpen is.

De lokalen zijn dwars geplaatst, waardoor er een andere dynamiek in de ruimte ontstaat. Zij bieden met hun glazen schuifwanden zicht op de centrale hal. De grote centrale ruimte is als leerplein volledig voor onderwijs ingericht en nodigt uit tot samenwerken, presenteren, onderzoeken en ontmoeten. De kleuters hebben een eigen afdeling die veel speelruimte in een beschermde omgeving biedt.

De techniek van modulaire bouw maakt dat het gebouw ondersteunend zal blijven aan de behoeftes van het onderwijs. Muren kunnen eenvoudig verwijderd worden waardoor een volledig andere opzet van het gebouw, passend bij de wensen van de toekomst, mogelijk is.

Opdrachtgever
KBs De Heeswijk
Project
KBs De Heeswijk
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2015
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Montfoort

KBs De Heeswijk - speelplaats

KBs De Heeswijk - klaslokaal

KBs De Heeswijk - leesruimte

KBs De Heeswijk - lunchruimte

KBs De Heeswijk - buitenzijde gebouw

KBs De Heeswijk - kasteeltorens

KBs De Heeswijk - gevelaanzicht

KBs De Heeswijk - close-up gevel

KBs De Heeswijk - buitenzijde met fietsenstalling

Een stimulerende omgeving

Ieder onderwijsgebouw wordt ontworpen van binnen naar buiten. Het gebruik van het gebouw is leidend maar wordt wel direct gevolgd de architectonische inpassing in de omgeving. Wij zijn pas tevreden als beiden met elkaar in evenwicht zijn. Binnen KBs de Heeswijk zijn beide aspecten gecombineerd met de mogelijkheden die worden geboden door het bouwsysteem. Het resultaat is een gebouw dat in balans is.

Je kunt nu overal in de school werken en eerst moesten we altijd in onze klas blijven

Leerling, KBS De Heeswijk

Licht, ruimte en kleur

Een fris gebouw waarbij we samen met de gebruikers ook nog een keer het interieur in de vorm van vast meubilair hebben kunnen vormgeven. Juist ook de uitwerking van deze onderdelen maken dit project tot een compleet samenhangend geheel. De visie van de school is vertaald in flexibiliteit, licht, ruimte en kleur.

Laatste nieuws