Home Projecten KBS De Heeswijk

KBS De Heeswijk

Visie

Met elkaar kunnen samenwerken in een licht en open gebouw, dat is de visie van waaruit het gebouw ontworpen is.

De lokalen zijn dwars geplaatst, waardoor er een andere dynamiek in de ruimte ontstaat. Zij bieden met hun glazen schuifwanden zicht op de centrale hal. De grote centrale ruimte is als leerplein volledig voor onderwijs ingericht en nodigt uit tot samenwerken, presenteren, onderzoeken en ontmoeten. De kleuters hebben een eigen afdeling die veel speelruimte in een beschermde omgeving biedt.

De techniek van modulaire bouw maakt dat het gebouw ondersteunend zal blijven aan de behoeftes van het onderwijs. Muren kunnen eenvoudig verwijderd worden waardoor een volledig andere opzet van het gebouw, passend bij de wensen van de toekomst, mogelijk is.

Kenmerken

Opdrachtgever:
KBs De Heeswijk
Project:
KBs De Heeswijk
Soort bouw:
Permanent
Bouwjaar:
2015
Kenmerk:
Deluxe & Complete
Plaats:
Montfoort

Delen

Een stimulerende omgeving

Ieder onderwijsgebouw wordt ontworpen van binnen naar buiten. Het gebruik van het gebouw is leidend maar wordt wel direct gevolgd de architectonische inpassing in de omgeving. Wij zijn pas tevreden als beiden met elkaar in evenwicht zijn. Binnen KBS de Heeswijk zijn beide aspecten gecombineerd met de mogelijkheden die worden geboden door het bouwsysteem. Het resultaat is een gebouw dat in balans is.

Licht, ruimte en kleur

Een fris gebouw waarbij we samen met de gebruikers ook nog een keer het interieur in de vorm van vast meubilair hebben kunnen vormgeven. Juist ook de uitwerking van deze onderdelen maken dit project tot een compleet samenhangend geheel. De visie van de school is vertaald in flexibiliteit, licht, ruimte en kleur.

Kbs de heeswijk 01
Kbs de heeswijk 03