Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gemeente zeist 2
Onderwijs & Overheid
Home / Nieuws /

Gemeente Zeist gaat drie basisscholen huisvesten in ‘wissellocatie’ van De Meeuw

Van de gemeente Zeist kreeg De Meeuw de mooie opdracht een zogenaamde ‘wissellocatie’ te realiseren voor drie basisscholen. De onderwijsinstellingen zullen de komende vijf tot zeven jaar van de tijdelijke huisvesting gebruikmaken tijdens de renovatie en verduurzaming van hun eigen schoolgebouwen. De wissellocatie zal na de zomervakantie voor het eerst in gebruik worden genomen.

Herinzet

De wissellocatie is een tweelaags gebouw dat wordt samengesteld op basis van de herinzet van 70 zogenaamde Kombi 21 modules die nu nog in Almelo staan, plus 20 gerenoveerde Kombi 21 modules. Deze voorziet De Meeuw van een nieuwe binnenafwerking en installaties. De tijdelijke huisvesting wordt gedeeltelijk voorzien van een houten gevel. Doordat het om herinzet van modulaire bouw gaat, is dit een bijzonder circulaire methode om tijdelijke huisvesting te realiseren.

Centrale plek

De basisscholen in kwestie worden de komende jaren gemoderniseerd en verduurzaamd. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden die daarmee gepaard gaan, krijgen de leerlingen tijdelijk les in de wissellocatie. De gemeente kiest voor één nieuw gebouw, omdat tijdelijke huisvesting op één centrale plek voordeliger is. Bovendien ontbreekt het aan geschikte panden of braakliggende terreinen. Buiten schooluren kunnen buurtbewoners eventueel gebruik maken van het gebouw. Mocht het gebouw voor de ingebruikname tijdelijk leegstaan, dan schakelt de gemeente leegstandsbeheer in voor tijdelijke bewoning.

Laatste nieuws