Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Stek Oost05 header
Bedrijfsleven Onderwijs & Overheid Zorg Wonen
Home / Nieuws /

De Meeuw oogst circulaire erkenning met Circular Award 2021

Geen finalist, wel prijs én erkenning met een plek op de shortlist van de Circular Award 2021. De Meeuw mag een jaar lang de ‘digitale rozet’ van het Versnellingshuis Nederland circulair! dragen. Een digitale medaille die we als toekomstbestendige bouwer kregen voor ons aandeel in de circulaire transitie. De modulaire bouwmethode van De Meeuw werd beoordeeld als één van de beste twintig circulaire projecten in Nederland van 2021.

In het najaar van 2020 schreven we voor de Circulair Award 2021 in met de modulaire bouwmethode van De Meeuw: het fundament onder circulair en flexibel bouwen. Tenslotte maken we huisvesting die gedurende z’n levensduur aansluit bij de vraag uit de markt en qua omvang, functie, comfort en identiteit kan meebewegen met de veranderende omstandigheden, behoeften en wensen van gebruikers. Bovendien kunnen de gebouwen en huizen van De Meeuw worden verplaatst of ingeleverd en hergebruikt voor een andere functie als de vraag ophoudt te bestaan.

55% minder milieulast

Onze modulaire huisvesting, het zeer efficiënte productieproces in de fabriek en het minimale aantal transportbewegingen dragen bij aan een fors lagere uitstoot van CO2 dan traditionele bouw. Demontabel bouwen zoals De Meeuw dat doet levert 55% minder milieulast op. En bij herinzet van de huisvesting op een andere locatie worden alleen die onderdelen vervangen die daar aan toe zijn, zodat de restwaarde zoveel mogelijk behouden blijft en het object betaalbaar. Met recht een toekomstbestendige, duurzame en circulaire wijze van bouwen, vond ook de jury van de Circular Award 2021, die dit beloonde met een plaats op de shortlist.

Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis Nederland circulair! is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Een initiatief dat ondernemers helpt de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Met de Circulair Awards roept het Versnellingshuis bedrijven en overheden op in te schrijven met innovatieve projecten, producten en diensten die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. De uitreiking van de awards vindt plaats in de eerste week van februari tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Laatste nieuws