Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De Meeuw Lohuizenlaan Bijlbouw
Home / Nieuws /

Een permanente uitstraling door een externe gevel

De modulaire gebouwen van De Meeuw zijn geschikt voor bijna alle markten. Van woningbouw tot kantoorpand, van sportkantine tot schoolgebouw. Alles is mogelijk. De basis van alle gebouwen wordt vervaardigd in de grondstoffenfabriek in Oirschot. Heeft een klant specifieke wensen, bijvoorbeeld met betrekking tot een gevel? Dan betrekt De Meeuw één van haar partners bij het project. Gevelbouwer Bijlbouw is zo’n partner.

De samenwerking tussen De Meeuw en Bijlbouw is zo’n dertien jaar geleden gestart. Sinds vijf jaar werken we op zeer regelmatige basis samen. Wanneer Bijlbouw een gevel plaatst, spreekt De Meeuw van een ‘externe gevel’. Wij rijden alle modules naar de bouwplaats en als het gebouw af is, wordt de gevel geplaatst.

Quote open

Bijlbouw is van oudsher een scheepsbouwer. Gaandeweg zijn we – met de komst van damwandbeplating uit Amerika – in de beplatingswereld gestapt. Inmiddels richten we ons op twee marken: dak- en gevelbekleding met de hoogste veiligheidsstandaarden voor de industriële markt én architectonische gevels voor utiliteit- en woningbouw.

Op dit moment zien we vooral de vraag naar houten gevels groeien. Hout is over het algemeen een product dat, afhankelijk van de behandeling die het ondergaat, een redelijk lange levertijd heeft. De Meeuw moet het hebben van snelheid en realiseert soms binnen acht weken een compleet gebouw. Dat maakt het voor ons en onze leveranciers nog wel eens spannend!

Quote close
Guus Hoogland
Verkoopleider bij Bijlbouw