Home Nieuws Een permanente uitstraling door een externe gevel

Een permanente uitstraling door een externe gevel

De modulaire gebouwen van De Meeuw zijn geschikt voor bijna alle markten. Van woningbouw tot kantoorpand, van sportkantine tot schoolgebouw. Alles is mogelijk. De basis van alle gebouwen wordt vervaardigd in de grondstoffenfabriek in Oirschot. Heeft een klant specifieke wensen, bijvoorbeeld met betrekking tot een gevel? Dan betrekt De Meeuw één van haar partners bij het project. Gevelbouwer Bijlbouw is zo’n partner.

Delen

Samenwerking

De samenwerking tussen De Meeuw en Bijlbouw is zo’n dertien jaar geleden gestart. Sinds vijf jaar werken we op zeer regelmatige basis samen. Wanneer Bijlbouw een gevel plaatst, spreekt De Meeuw van een ‘externe gevel’. Wij rijden alle modules naar de bouwplaats en als het gebouw af is, wordt de gevel geplaatst.

Bijlbouw is van oudsher een scheepsbouwer. Gaandeweg zijn we – met de komst van damwandbeplating uit Amerika – in de beplatingswereld gestapt. Inmiddels richten we ons op twee markten: dak- en gevelbekleding met de hoogste veiligheidsstandaarden voor de industriële markt én architectonische gevels voor utiliteit- en woningbouw.

Op dit moment zien we vooral de vraag naar houten gevels groeien. Hout is over het algemeen een product dat, afhankelijk van de behandeling die het ondergaat, een redelijk lange levertijd heeft. De Meeuw moet het hebben van snelheid en realiseert soms binnen acht weken een compleet gebouw. Dat maakt het voor ons en onze leveranciers nog wel eens spannend!

‘’Hout is een product dat, afhankelijk van de behandeling die het ondergaat, een redelijk lange levertijd heeft. De Meeuw moet het hebben van snelheid en realiseert soms binnen acht weken een compleet gebouw. Dat maakt het voor ons nog wel eens spannend!
’’

Guus Hoogland, Verkoopleider bij Bijlbouw

Uniek project

Een van de projecten waar de twee bedrijven onlangs nog samenwerkten is de realisatie van een nieuwe campus voor de Internationale school in Amsterdam. Uniek aan dit gebouw is dat het – wanneer dat nodig is – het makkelijk uit elkaar te halen is.

“Dat was ook de wens van opdrachtgever gemeente Amsterdam. Het gebouw krijgt na een gebruiksperiode van vijf jaar op een nieuwe locatie weer een nieuwe bestemming," vertelt Guus. "Om het gebouw een permanente uitstraling te geven is er gebruik gemaakt van een zogenaamde cassettegevel. Dit zijn aluminium cassettes die voorzien zijn van een groene poedercoating. Door ze slim te plaatsen, hoeven er maar een paar cassettes losgemaakt te worden om het gebouw uit elkaar te halen."

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.