Home Nieuws CF Kunststofprofielen treedt toe tot het circulaire model van De Meeuw

CF Kunststofprofielen treedt toe tot het circulaire model van De Meeuw

Onlangs bereikten CF Kunststofprofielen en De Meeuw overeenstemming over de retourname van alle kunststofprofielen die vrijkomen in de grondstoffenfabriek van De Meeuw. Daarmee is CF kunststofprofielen de jongste partner die zijn eigen producten terugneemt voor recycling in het eigen proces.

Delen

Gewaardeerde partner

CF-Kunststofprofielen uit Gramsbergen is een gewaardeerde partner van De Meeuw. De onderneming is al sinds 1970 leverancier en levert diverse kunststof profielen, die De Meeuw met name toepast in de binnenwanden. De opdracht aan CF begint in de meeste gevallen met een idee of ontwerp van de Research en development afdeling van De Meeuw, waarna CF met De Meeuw-medewerkers achter de tekentafel gaat zitten en meedenkt over een eindoplossing.

Recycling

Nu De Meeuw alweer een tijdje actief is met de grondstoffenfabriek waar producten en materialen worden gerecycled, kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat ook CF zijn bijdrage kan leveren aan het circulaire proces. En zo gebeurde het dat we afgelopen zomer overeenstemming bereikten. Als het De Meeuw niet lukt de profielen direct zelf te hergebruiken, de meest circulaire oplossing, dan kiezen we voor terugname door CF Kunststofprofielen. Voortaan neemt de onderneming al zijn eigen kunststof profielen die in de grondstoffenfabriek vrijkomen retour voor recycling in het eigen productieproces. Hiermee is de samenwerking tussen De Meeuw en CF circulair geworden.

Inzamelmethodiek

Projectleider Grondstoffenfabriek Perry Durinck van De Meeuw gaat de Inzamelmethodiek mee helpen optuigen, zodat we op korte termijn weer een leverancier kunnen toevoegen aan het circulaire model van De Meeuw.