Home Projecten Pasar Malamstraat - Almere

Pasar Malamstraat - Almere

Thuis weg van huis

De onbenutte ruimte aan de Pasar Malamstraat aan het einde van de Indische buurt in Almere Buiten transformeerde in zes maanden tijd naar complete wijk inclusief voorzieningen. De gemeente Almere koos deze locatie omdat er voldoende ruimte was en woningbouw binnen het bestemmingsplan paste. Daarnaast zijn er in de nabije toekomst geen plannen voor het gebied en was ook de grond bouwrijp.

Op verzoek van de gemeente Almere en in samenwerking met de Alliantie en woningcorporatie GoedeStede bouwden we in totaal 211 flexgoedappartementen, separate wasserettes en gezamenlijke huiskamers voor ontvangst en ontspanning. Zo’n 500 Oekraïense vluchtelingen vonden hier een thuis weg van huis.

Compleet en afgewerkt

De 211 appartementen bestaan uit 452 modules, verdeeld over zes gebouwen van drie tot vier woonlagen. Elk appartement is zo’n 36 m2 groot en beschikt over een eigen badkamer en keuken. Om de kwaliteit hoog en de vaart erin te houden, vervaardigde de productiehal in Oirschot kant-en-klare woongebouwen, waarna alles op locatie werd afgemonteerd. Zo verzorgden we de vloerafwerking, glasvliesbehang met schilderwerk en rolgordijnen.

Studio Selva uit Amsterdam ontwierp zowel de woongebouwen als de buitenruimte. Het gebied tussen de woongebouwen is met groen en paden ingericht, wat het een aangename plek maakt om te verblijven. Ook is er een speelplek voor kinderen en zijn er rondom de woonblokken voldoende parkeerplekken.

Meerdere gedaanten

De woongebouwen aan de Pasar Malamstraat blijven 10 jaar staan. De eerste drie jaar - of zolang als nodig - vormt het blok een veilige thuishaven voor Oekraïense vluchtelingen, waarna woningcorporaties woningen beschikbaar stellen voor mensen die al geruime tijd wachten op een sociale huurwoning.

Heel Holland flext

Niet alleen in Almere bood flexgoed een oplossing. Ook in Amsterdam en Vlaardingen bouwden we in aanzienlijke tijd respectievelijk 60 en 339 flexwoningen. De gemeente Oss start in het vierde kwartaal van 2023 met flexgoed.

Kenmerken

Opdrachtgever:
de Alliantie - Goedestede - Gemeente Almere
Project:
211 twee-kamer appartementen
Soort bouw:
Tijdelijk voor 10 jaar
Bouwjaar:
2023
Plaats:
Almere

Delen

20230603 De Meeuw Almere 049 7239 3
20230603 De Meeuw Almere 031 7138
20230603 De Meeuw Almere 001 9378
20230603 De Meeuw Almere 061 9506
20230302 De Meeuw 001 2

Overweegt jouw gemeente ook een tijdelijk thuis?

Paul Verhoeven,
Commercieel projectmedewerker De Meeuw Nezzt

Meer dan een woongebouw...

COA Biddinghuizen

Meer informatie
COA Biddinghuizen
Meer informatie
20230603 De Meeuw Almere 017 9408 website

Pasar Malamstraat - Almere

In zes maanden van onbenutte ruimte tot complete wijk voor 500 Oekraïense vluchtelingen.

Meer informatie
Pasar Malamstraat - Almere
Thuis weg van huis De onbenutte ruimte aan de Pasar Malamstraat aan het einde van de Indische buurt in Almere Buiten transformeerde in zes maanden tijd naar complete wijk inclusief...
Meer informatie
Stek Oost 05

Stadgenoot, Amsterdam

Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen...

Meer informatie
Stadgenoot, Amsterdam
Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen ze met elkaar in een vrijwel circulaire maar vooral veilige en prettige thuisbasis...
Meer informatie
De Meeuw de Vliert 015 web

De Vliert, 's-Hertogenbosch

In opdracht van Zayaz bouwde De Meeuw in 's Hertogenbosch 54 flexwoningen op De Vliert. Deze woningen...

Meer informatie
De Vliert, 's-Hertogenbosch
In opdracht van Zayaz bouwde De Meeuw in 's Hertogenbosch 54 flexwoningen op De Vliert. Deze woningen zijn onderdeel van een plan dat in totaal circa 500 woningen omvat op...
Meer informatie