Home Werken bij Bouwkundig Engineer

Bouwkundig Engineer


Oirschot

Engineering

40 uur

HBO Diploma/Bachelor's

€ 3.500,- tot € 4.500,- per maand

Wat ga je doen?

Heb jij ervaring als bouwkundig engineer en wil jij een echte maatschappelijke bijdrage leveren om de wereld te verbeteren? Bij De Meeuw kom je terecht binnen een unieke tak van de bouw waarbij innovatie, flexibiliteit, samenwerken en duurzaamheid hand in hand met elkaar gaan.

Functieomschrijving

Voor onze afdeling Engineering zijn wij op zoek naar een Bouwkundig Engineer die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het modulair bouwen in Nederland en de toekomstige ontwikkelingen binnen het vakgebied. Met onze producten en dienstverlening zijn wij een onmisbare schakel in het oplossen van het woningtekort op een duurzame en circulaire manier. Zodat onze volgende generatie ook prettig kan wonen, werken en leven.

De Meeuw staat voor de grootste uitdaging ooit! Om onze doelen te halen en de projecten te realiseren zal de komende jaren onze productie capaciteit moeten verviervoudigen. We gaan een nieuwe productielijn opzetten die volledig geautomatiseerd is volgens de configure to order methodiek met een industrialisatie visie als startpunt.

Met de nieuwe modulaire bouwstenen kunnen we efficiënter en effectiever bouwen. We ontwerpen onze bouw units op basis van standaard configuraties, waardoor we veel winnen ten aanzien van doorlooptijd en kosten per project. Hierdoor kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid meer projecten realiseren en dat ook nog eens op een duurzame en circulaire wijze zonder CO2 uitstoot.

Als bouwkundig engineer adviseer jij over complexe engineering vraagstukken zodat product en proces worden geoptimaliseerd en naadloos op elkaar aansluiten. Je bent actief bezig met het maken van constructieve en bouwfysische berekeningen en daarnaast ontwerp en wijzig je 3D (detail) bouw tekeningen. Vervolgens stel je van expliciete onderdelen een project begroting op en adviseer je hierin zodat de offertes, aanbiedingen en bouwvergunningen aangevraagd kunnen worden. Ook ben je betrokken bij het uitwerken van productontwikkelingen tot maakbare producten voor een geïndustrialiseerd productieproces.

Hieronder zie je een overzicht van je taken:

 • Het onderzoeken, uitwerken en detailleren van (bouw)technisch meer complexe gebouwen en nieuwe gebouwconcepten.
 • Het vervaardigen en beheren van detailtekeningen en documentatie in samenwerking met de productie engineers en R&D;
 • Het toetsen van bouwplannen aan huidige wet en regelgeving en/of het daarbij vervaardigen of organiseren van tekeningen en berekeningen voor het aanvragen van vergunningen.
 • Het bieden van technische ondersteuning aan interne afdelingen en/of rechtstreeks naar externe partijen;
 • Conceptueel meedenken over onze producten en huisvestingsoplossingen.
 • Het standaardiseren van onze producten en deze uitwerken voor onze online bouwen omgeving.
 • Het signaleren van nieuwe ontwikkelingen in de markt op het gebied van bouwkunde, bouwtechniek alsmede de daaraan gekoppelde normeringen, wet- en regelgeving en het integreren deze aanpassingen binnen het bedrijf;
 • Het verder optimaliseren van de processen volgens het BIM-model.

Jouw profiel

 • Je hebt een HBO of WO diploma richting bouwkunde of werktuigbouwkunde
 • Je hebt circa 3 tot 10 jaar werkervaring als bouwkundig / werktuigbouwkundig engineer
 • Je hebt kennis van programma`s zoals AutoCad, Revit, ERP ISAH.
 • Je bent goed op de hoogte van eisen, normen en ontwikkelingen op het gebied van bouwtechniek, constructies en bouwfysica.
 • Je hebt affiniteit met modulair bouwen en bent in staat om goed samen te werken tussen verschillende technische disciplines en afdelingen.

Solliciteer nu

Fantastisch dat je toekomstbouwer wilt worden! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.