Home Placemaker

Placemaker

Dankjewel

Als gast van De Meeuw bent u “placemaker” geworden. Dit betekent dat u de groei van een mobiele boom hebt geadopteerd. Deze boom krijgt bij oplevering van een gebouw een permanente plek in de wijk. Als cadeau aan de buurt.

De Meeuw gelooft in het realiseren van evenwichtige “leef plekken”. Dat zijn plekken om te wonen, te ondernemen, te leren en te ontmoeten. Dat is een plek waar een natuurlijke verbinding ontstaat met de bestaande buurt. Een plek die vanaf dag 1 is geworteld in de wijk en waar iedereen zich thuis voelt.

Groene buitenruimte

Het creëren van een groene buitenruimte speelt daarbij een belangrijke rol. We weten inmiddels dat groen een positief effect heeft op luchtvervuiling, hitte en geluid. Maar er is meer. Mensen herstellen door groen, omdat het onder meer stress vermindert maar ook omdat een groene omgeving beweging en ontmoeting stimuleert. Als De Meeuw naar een gebouw kijkt plaatsen we die altijd in de context van een evenwichtige binnen- en buitenruimte. De CO2 opslag in de bomen zien we als mooie bijvangst.

Tree Mobility

Voor het creëren van een aantrekkelijke buitenruimte werken we samen met Tree Mobility: een “mobiele boom” kwekerij. Tree Mobility kweekt verplaatsbare bomen die vooruitlopend op de nieuwe bewoners al een plek kunnen krijgen op de bouwlocatie. Daar kunnen de bomen tijdens de bouwperiode verder groeien. Als het gebouw klaar is krijgen de -inmiddels grotere- bomen hun definitieve bestemming in de wijk om zich permanent te wortelen. Op deze manier wordt de nieuwe wijk vanaf dag een opgesierd met mooie grote bomen.

We hebben voor onze gasten en gastsprekers 20 bomen gereserveerd. Deze bomen verzorgt Tree Mobility en verhuizen in de toekomst naar de mobiele kwekerij van De Meeuw. Bomen van onze eigen kwekerij zetten we in bij tijdelijke projecten en bij projecten waar de bomen een permanente bestemming krijgen.