Home Nieuws De Meeuw en Tree Mobility

De Meeuw en Tree Mobility

zetten mobiele boomkwekerij op in Oirschot

De Meeuw breidt haar productielocatie in Oirschot uit met een mobiele boomkwekerij. Het is namelijk onze overtuiging dat groen een onmisbare plek heeft in het realiseren van evenwichtige leefplekken. Om haar flexgoedprojecten te vergroenen zet De Meeuw in op flexgroen. Om de mobiele kwekerij te realiseren gaat De Meeuw samenwerken met Tree Mobility. Tijdens Provada 2023 werd de start van de samenwerking feestelijk gevierd.

Delen

CO2

We weten inmiddels dat groen een positief effect heeft op luchtvervuiling, hitte en geluid. Maar er is meer. Mensen herstellen door groen, omdat het onder meer stress vermindert maar ook omdat een groene omgeving beweging en ontmoeting stimuleert. Als wij een gebouw kijkt plaatsen we die altijd in de context van een evenwichtige binnen- en buitenruimte. De CO2 opslag in de bomen zien we als mooie bijvangst.


Verplaatsbare bomen

Tree Mobility kweekt verplaatsbare bomen die vooruitlopend op de nieuwe bewoners al een plek kunnen krijgen op de bouwlocatie. Daar kunnen de bomen tijdens de bouwperiode verder groeien. Als het gebouw klaar is krijgen de -inmiddels grotere- bomen hun definitieve bestemming in de wijk om zich permanent te wortelen. Op deze manier wordt de nieuwe wijk vanaf dag een opgesierd met mooie grote bomen, die essentieel zijn voor een betere leefbaarheid. De bomen groeien in verplaatsbare bakken van Air-Pot®, die de aanmaak van wortels stimuleren. Deze snelgroeiende, sterke bomen kunnen op deze manier direct na oplevering van een wijk of buurt zonder verplantingsstress geplant worden.


Met behulp van Tree Mobility gaat De Meeuw een mobiele boomkwekerij op haar eigen terrein opstarten. Wanneer de kwekerij precies kan worden opgeleverd wordt afgestemd op de planning van de uitbreiding van de productielocatie, waar De Meeuw momenteel mee bezig is. Tot die tijd wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de eigen kwekerij van Tree Mobility.