Home Blogs Wat het (ver-)bouwen van woningen en voedsel met elkaar te maken hebben?!

Wat het (ver-)bouwen van woningen en voedsel met elkaar te maken hebben?!

Vorige week mocht ik meepraten op New business radio over duurzaamheid, duurzame voedselproductie en het woningtekort. Veel mensen vroegen zich af wat die onderwerpen met elkaar te maken hebben. Voor mijn gevoel heel veel, het is niet alleen zo dat beide sectoren een enorme CO2 footprint hebben en dat zowel de landbouwsector en de bouwsector tot de minst in innovatie investerende sectoren behoren. Daarnaast zijn beide sectoren drivers voor de toenemende ongelijkheid in de samenleving, zowel in Nederland als globaal. We weten dat mensen met een laag inkomen ook minder toegang hebben tot gezond en goed voedsel, ook het vinden van een betaalbare woning is voor die groepen moeizaam.

Eerste levensbehoeften

Voedsel en onderdak behoren tot de eerste levensbehoefte. Ik ben blij dat ik in mijn werk dagelijks bezig ben met projecten die in die behoeften voorzien: betaalbare woningen, projecten voor arbeidsmigranten, vluchtelingen en spoedzoekers. Bij De Meeuw doen we dat ook nog eens op een zeer circulaire en duurzame manier met een CO2 footprint die ca 30% lager ligt dan in de traditionele bouw.

Daar zetten ik en mijn collega’s ons elke dag voor in!

Joziene van de Linde

Delen