Home Blogs Flexibel bouwen vraagt om flexibele businesscases!

Flexibel bouwen vraagt om flexibele businesscases!

Vorige week was ik te gast bij het jaarcongres van Platform31 in Nijmegen. Er werd veel gesproken over de wooncrisis. Veel gemeenten en corporaties worstelen met het haalbaar maken van flexprojecten.

Dat snap ik wel, want hoe kun je nou een gebouw (dat je normaal afschrijft in 50 jaar) ineens in 15 jaar afschrijven??

De bouw moet vernieuwen, daar kun je elke dag over lezen. Automatisering, BIM, robotisering etc. etc. Maar de echte vernieuwing van de bouw zit 'm wat mij betreft in de businesscase. Flexibele gebouwen vragen om flexibele businesscases.

In mijn werk heb ik de kans om met gemeenten en andere (sociale) huisvesters te praten over en te zoeken naar die flexibele oplossingen. Bij De Meeuw geloven we namelijk in het circulaire model. Dat biedt de basis voor een flexibele business case.

Joziene van de Linde

Ontwerp: DoepelStrijker

Delen