Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Demeeuw account

Vacature Kostendeskundige

Samenwerken, hart voor de zaak, een goede dosis Brabantse humor en géén dubbele agenda. Zo komt de Meeuw tot de beste oplossingen. Ben jij een Kostendeskundige die graag, naast het reguliere werk en projecten, aan de slag gaat met nieuwe concepten? Je brengt rust en stelt je prioriteiten in een organisatie waar geen dag hetzelfde is. Ben jij bouwkundig onderlegd en geïnteresseerd? Lees dan snel verder…wellicht is deze functie bij De Meeuw op jouw lijf geschreven!

Kostendeskundige (32-40 uur)

GEPLAATST
30 september 2021

STANDPLAATS

Oirschot

Functieomschrijving


Als Kostendeskundige kom je terecht in een hecht en informeel team dat momenteel bestaat uit vijf personen. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor betrouwbare kostenramingen en begrotingen voor de diverse modulaire projecten. Je draagt je steentje door op een efficiënte en effectieve manier modulaire projecten te ontwerpen en realiseren. Ook heb je oog voor financiële risico’s, kansen en optimalisaties.


Het team bestaat uit een accountmanager, planontwikkelaar, binnendienstmedewerker en bouwkundig ontwerper. Samen vormen we Team Commercie. Je rapporteert in deze rol aan Marlou, Hoofd Calculatie & Ontwerp.


Op dit moment zijn we bezig met de uitwerking van een nieuwe concepten en automatiseringsmethodes, dit maakt dat jij als Kostendeskundige naast je reguliere werkzaamheden bezig bent met het zoeken van nieuwe betere en duurzame oplossingen om dit concept verder uit te bouwen. Je hebt dus een vrije rol waarin je met eigen initiatieven aan de slag kunt gaan.


Jouw taken:


 • Het maken van kostenramingen en begrotingen ten behoeve van tender- en offertetrajecten;
 • Haalbaarheid toetsen van de klantvraag;
 • Het opvragen van benodigde stukken bij externe partijen van o.a. installateurs en grondwerkers ten behoeve van de kostprijscalculaties;
 • Het invoeren van de juiste gegevens in het calculatiepakket, het controleren van de calculatie en het aanvragen en bewerken van de via externe partijen verkregen offertes;
 • Bespreken van de opgestelde kostenramingen en begrotingen met stakeholders;
 • Verantwoordelijk voor de inrichting, het beheer en onderhoud van het calculatiepakket;
 • Als de expert op het gebied van bouwkosten van modulaire projecten deelnemen aan het blijven verbeteren van onze producten en concepten.Jouw competenties:


Je komt in aanmerking voor de vacature van Kostendeskundige als je minimaal een afgeronde HBO opleiding hebt in de richting van Bouwkunde. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over:


 • Ervaring met elementenbegroting conform Nl-Sfb;
 • Ervaring met een calculatiepakket, liefst IBIS Trad;
 • Ervaring met woningbouwprojecten is een pré;
 • Goede communicatieve vaardigheden, aangezien je veel schakelt tussen verschillende partijen;
 • Zeer analytisch en nauwkeurig denkvermogen.
 • Minimaal afgeronde HBO opleiding in de richting van Bouwkunde;
 • 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring in commerciële organisatie is een pré.

Opleiding en ervaring:


 • Minimaal afgeronde HBO opleiding in de richting van Bouwkunde;
 • 5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring in commerciële organisatie is een pré.

Toekomstbouwen met De Meeuw


Met zijn eigen productieomgeving beweegt De Meeuw zich al meer dan 90 jaar soepel in de wereld van flexibele huisvesting, waarmee wij een thuis scheppen voor particuliere bewoning en een nieuwe horizon voor de huisvesting van bedrijfsleven, onderwijs & overheid en zorg. Met onze doordachte modulaire bouwmethode creëren we een circulaire wereld waarmee we ons met recht toekomstbouwers kunnen noemen. Van het Versnellingshuis Nederland circulair! mag De Meeuw daarom in 2021 de ‘digitale rozet’ dragen. Een digitale medaille die we kregen voor ons aandeel in de circulaire transitie. Een inspirerend omgeving voor de kennisontwikkeling onze medewerkers, maar ook voor die van onze partners en opdrachtgevers.Bedrijfscultuur

De toekomstbouwers van De Meeuw maken het verschil in een informele setting. Door samen te werken met een ‘blauw’ hart voor de zaak, de juiste dosis Brabantse humor en gebrek aan dubbele agenda’s bereiken wij ons gezamenlijk doel: het oplossen van huisvestingsvraagstukken. Bij De Meeuw is iedereen gelijk. Of je hier nu 35 jaar werkt of een dag, het zit in ons DNA. Of je nu op kantoor zit of in de productiehal aan het werk bent: het gevoel van De Meeuw merk je overal.


Arbeidsvoorwaarden

De Meeuw in Oirschot biedt goede arbeidsvoorwaarden. Je salaris is afhankelijk van je opgedane, relevante ervaring. Secundair hanteren wij de cao Metaalbewerkingsbedrijf met 25 vakantiedagen + 13 ADV dagen. Je komt bovenal te werken in een informeel team..