Home Werken bij Ontwerper WTB installatietechniek

Ontwerper WTB installatietechniek


Oirschot

Engineering

40 uur

HBO Diploma/Bachelor's

€ 4.000,- tot € 5.000,- per maand

Wat ga je doen?

Ben jij een pionier? Heb jij graag de regie over de installaties en ben jij graag allround betrokken bij het (systeem)ontwerp, ontwikkeling en calculatie van onze duurzame en innovatie installaties Dan is de functie van ontwerper W- installatietechniek je op het lijf geschreven!

In verband met verdere ontwikkeling van installatietechniek binnen De Meeuw is de vacature ontwerper W-installatietechniek ontstaan. Als ontwerper ben je nauw betrokken bij de opzet van bouwprojecten zoals scholen, asielzoekerscentra, woningen, zorgcentra, kantoren etc. en de integratie daarvan binnen onze nieuwe modulaire fabriek.. De eerste twee jaar van deze rol ligt je focus op de productontwikkeling en het mee opzetten en inrichten van nieuwe installatieconcepten, daarna evolueert de rol naar de projecten afdeling toe.

Als ervaren ontwerper en calculator W-installatietechniek ontwikkel je installatieconcepten voor de toekomst die niet alleen energiezuinig zijn maar ook circulair zijn, materialen bevatten die een lage milieubelasting hebben, losmaakbaar zijn en universeel toepasbaar zijn. Je werkt samen met collega’s, adviseurs en onze in-house installateurs. Jij bent verantwoordelijk voor het systeem ontwerp en draagt het over aan de installateur die het detailontwerp maakt en onze eigen modulaire productie . Jij controleert of het totaal-ontwerp aan de juiste standaarden voldoet. Tevens beoordeel je ook de offertes en begrotingen die eraan gekoppeld zijn en daagt de installateur hierop uit. Je bevind je in de voorfase van de bouw en werkt vanuit een programma van eisen met als doel een gebouw specifiek bestek. Per project bepaal je wat nodig is aan installaties, verstrekt de opdracht aan de installateur en controleert of alles naar specificatie wordt gerealiseerd.

Een vraagstuk kan bijvoorbeeld zijn: Welke primaire energiebronnen kunnen we op een bepaalde locatie toepassen en welke installaties horen daarbij Kortom een zeer allround afwisselende rol waarbij verschillende specialisme en disciplines komen kijken zoals verwarming, ventilatie, riolering, elektrotechniek, regel en meet techniek. Gemiddeld genomen ben je circa 70% van de tijd met ontwerpen bezig en 30% met calculatie werkzaamheden.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een HBO opleiding met aanvullende opleidingen in de installatietechniek
  • Je hebt circa 5 tot 10 jaar werk ervaring op het gebied van gebouw-gerelateerde W-installaties
  • Je hebt kennis van W-installatietechniek (verwarming, ventilatie, riolering) en hebt affiniteit met elektrotechniekmeet- en regeltechniek, en “smart building”-technologie
  • Je kunt de toekomst dichterbij brengen in je ontwerpen
  • Je werkt graag zelfstandig en bent allround inzetbaar op installatie technische vraagstukken

Solliciteer nu

Fantastisch dat je toekomstbouwer wilt worden! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.