Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Uitvoerder final

Bouwkundig Ontwerper

Samenwerken, hart voor de zaak, een goede dosis Brabantse humor en géén dubbele agenda. Zo komt de Meeuw tot de beste oplossingen. Ben jij een Bouwkundig Ontwerper die graag, naast het reguliere werk en projecten, aan de slag gaat met nieuwe concepten? Je brengt rust en stelt je prioriteiten in een organisatie waar geen dag hetzelfde is. Ben jij bouwkundig onderlegd en geïnteresseerd? Lees dan snel verder…wellicht is deze functie bij De Meeuw op jouw lijf geschreven!

Bouwkundig Ontwerper

GEPLAATST
30 september 2021

STANDPLAATS
Oirschot

DIENSTVERBAND
32-40 uur

Functieomschrijving:


Als Bouwkundig Ontwerper kom je terecht in een hecht en informeel team dat momenteel bestaat uit vijf personen. Binnen het team bij jij verantwoordelijk voor het vertalen van de klantwens en omgevingsfactoren naar modulaire woongebouwen. Jij bent een creatieve ontwerper met gevoel voor architectuur. Binnen de kaders van techniek, geld en stedenbouwkundige voorwaarden ga je samen met je team op zoek naar de beste oplossing die de opdrachtgever verrast.
Het team bestaat uit een Accountmanager, Planontwikkelaar, Binnendienstmedewerker en een Kostendeskundige. Samen vormen we Team Commercie. Je rapporteert in deze rol aan Marlou, Hoofd Calculatie & Ontwerp. Op dit moment zijn we bezig met de uitwerking van een nieuwe concepten en automatiseringsmethodes, dit maakt dat jij als Bouwkundig Ontwerper naast je reguliere werkzaamheden bezig bent met het zoeken van nieuwe betere en duurzame oplossingen om dit concept verder uit te bouwen. Je hebt dus een vrije rol, waarin je met eigen initiatieven aan de slag kunt gaan.


Jouw taken:


 • Het tijdens de offertefase vertalen van de eisen en wensen van de klant in een ontwerp-/offertetekening;
 • Het meedenken in bepaalde bouwkundige ontwerpen, eventueel in samenwerking met een externe architect;
 • Het maken van massa- en materiaalstudies;
 • Het uitwerken van schetsontwerpen in presenteerbare tekeningen en 3D renders;
 • Het vertalen van het ontwerp in technische omschrijving en materiaal- en ruimtestaten in de SO t/m DO fase;
 • Het uitwerken van 3D bouwtekeningen in Revit.

Jouw competenties:


Je komt in aanmerking voor de vacature van Bouwkundig ontwerper als je minimaal een afgeronde HBO opleiding hebt in de richting van Bouwkunde. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over:


 • Ervaring met BIM modeleren (Revit) en maken van rederbeelden (Lumion);
 • Ervaring met het maken van ontwerpen van gebouwen binnen aangegeven kaders;
 • Actuele kennis op het gebied van regelgeving, techniek en materiaalgebruik;
 • Je bent creatief en hebt interesse in architectuur;
 • Goede communicatieve vaardigheden, aangezien je veel schakelt tussen verschillende partijen.

Opleiding en ervaring:


 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van Bouwkunde;
 • 2-5 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring in een commerciële organisatie is een pré.

Toekomstbouwen met De Meeuw


Met zijn eigen productieomgeving beweegt De Meeuw zich al meer dan 90 jaar soepel in de wereld van flexibele huisvesting, waarmee wij een thuis scheppen voor particuliere bewoning en een nieuwe horizon voor de huisvesting van bedrijfsleven, onderwijs & overheid en zorg. Met onze doordachte modulaire bouwmethode creëren we een circulaire wereld waarmee we ons met recht toekomstbouwers kunnen noemen. Van het Versnellingshuis Nederland circulair! mag De Meeuw daarom in 2021 de ‘digitale rozet’ dragen. Een digitale medaille die we kregen voor ons aandeel in de circulaire transitie. Een inspirerend omgeving voor de kennisontwikkeling onze medewerkers, maar ook voor die van onze partners en opdrachtgevers.

Bedrijfscultuur

De toekomstbouwers van De Meeuw maken het verschil in een informele setting. Door samen te werken met een ‘blauw’ hart voor de zaak, de juiste dosis Brabantse humor en gebrek aan dubbele agenda’s bereiken wij ons gezamenlijk doel: het oplossen van huisvestingsvraagstukken. Bij De Meeuw is iedereen gelijk. Of je hier nu 35 jaar werkt of een dag, het zit in ons DNA. Of je nu op kantoor zit of in de productiehal aan het werk bent: het gevoel van De Meeuw merk je overal.  Arbeidsvoorwaarden
  De Meeuw in Oirschot biedt goede arbeidsvoorwaarden. Je salaris is afhankelijk van je opgedane, relevante ervaring. Secundair hanteren wij de cao Metaalbewerkingsbedrijf met 25 vakantiedagen + 13 ADV dagen. Je komt bovenal te werken in een informeel team.


  Meer informatie
  Om te solliciteren op deze functie ontvangen we graag je cv en een motivatie waarom jij de kandidaat bent voor deze functie. Zien wij ook een match, dan plannen we een sollicitatiegesprek in. Je kan je sollicitatie sturen naar hr@demeeuw.com.  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.