Home Urgente huisvesting Nederland werkt hard aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Nederland werkt hard aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Een veilig heenkomen of een veilig thuis?

Een ongekende stroom Europeanen is op de vlucht geslagen en op zoek naar een veilig heenkomen. Nederland vangt zoveel mogelijk Oekraïners op. Acuut bij mensen thuis en in leegstaande gebouwen en kantoren. Dat is goed om de eerste nood te lenigen, maar er is behoefte aan volwaardige huisvesting voor de langere termijn. We weten immers niet hoelang de oorlog in Oekraïne gaat duren.

Volwaardige woonruimte

De oorlog in Joegoslavië in 1992 leert ons dat het merendeel van de vluchtelingen niet meer teruggaat naar hun vaderland. Van de destijds 28.000 Joegoslavische vluchtelingen zijn er 25.000 in Nederland gebleven. We moeten dus snel volwaardige woonruimte realiseren, die volledig geïntegreerd is in onze leefgemeenschap. De Meeuw kan hierin snel in voorzien met ons kwalitatief hoogwaardige modulaire woonlabel De Meeuw Nezzt.

De Meeuw Nezzt

De Meeuw helpt

De Meeuw helpt veiligheidsregio’s, vluchtelingenorganisaties, overheden en lokale woningcorporaties om dit te regelen. Wij bieden volledig zelfstandige woonruimte aan voor gezinnen en kleine huishoudens. Het gaat hierbij om woonklare woningen die binnen zes maanden of zelfs uit voorraad leverbaar zijn, waarbij de bewoner aanspraak kan maken op huurtoeslag. Behalve voor vluchtelingen is onze huisvesting geschikt voor een brede groep woningzoekenden, zoals spoedzoekers, arbeidsmigranten, starters op de woningmarkt en senioren.

Jij zorgt voor de locatie, wij doen de rest

Onze werkwijze is simpel. Op basis van de locatie die u beschikbaar heeft, geven wij aan hoeveel woningen we kunnen realiseren. De Meeuw ontwerpt en realiseert modulaire woningen in meerdere types, waarbij het altijd om appartementen gaat. Het is mogelijk de woningen te huren of te kopen met terugkoopgarantie.

Van A tot Z

U kiest, wij zorgen van A tot Z voor de rest. Van het koppelen aan de nutsvoorzieningen tot en met het ontvangen van de eerste bewoners. Vervolgens nemen we het beheer van het wooncomplex op ons. Wij maken van een veilig heenkomen een veilig thuis.

    Plattegronden

    Plattegronden vluchtelingenopvang
    Annemiek Liefrink

    Bel ons

    Bel 0499-572 024 en Annemiek Liefrink vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Of stuur een e-mail naar annemiek@nezzt.nl.