Home Toekomstbouwers Jeroen Massuger

Jeroen Massuger

Elke dag werken 80 medewerkers in de productiehallen van De Meeuw in Oirschot aan de toekomst! Met ieder een eigen expertise vervullen zij allemaal een belangrijk onderdeel in het fabriceren en renoveren van onze modulaire units. Denk aan het lassen van de frames voor vloeren en daken, het aanbrengen van de dakbedekking en het monteren van panelen. Maar ook het bemannen van de assemblagelijn waar elke unit wordt gecontroleerd, het transporteren van de units naar de bouwlocatie en het afmonteren op locatie zodat de units in gebruik kunnen worden genomen.

Zonder makers geen business. Maar wie zijn nu die makers? De komende tijd stellen we er een paar aan je voor. We trappen af met Jeroen Massuger (40), hij is sinds drie jaar in dienst bij De Meeuw en werkt als lasser.

DE DRIVE OM CONTINU TE VERBETEREN

“Ik ben drie jaar geleden via Randstad bij De Meeuw komen werken. Inmiddels ben ik in vaste dienst en volg ik een opleiding voor lasser 2. Een opleiding waarbij je de verschillende lastechnieken leert. Ik vind het erg leuk om met mijn handen bezig te zijn en ben blij dat ik bij De Meeuw de kans kreeg om mijn lasvaardigheden te verbeteren.”

Jeroen Massuger | Lasser

‘’IK BEN BLIJ DAT IK BIJ DE MEEUW DE KANS KREEG OM MIJN LASVAARDIGHEDEN TE VERBETEREN.’’

Proces en precisie

“De stalen balken die we gebruiken om de dak- en vloerdelen mee te maken zijn nieuw en komen hier op maat binnen. We leggen de stalen balken op een speciale werkbank, een soort mal. Als alles netjes op z’n plek ligt lassen we alle hoeken netjes aan elkaar, zodat deze in ieder geval al vast zitten. Dit is ook het moment om nog een keer te controleren of alles goed past. Pas als we hier zeker van zijn, gaan we aan de slag met het ‘echte’ werk, en lassen we alle naden dicht. Dit is een behoorlijk warm klusje, maar gelukkig zijn onze maskers voorzien van airconditioning. Zo heb je altijd frisse, koele lucht onder je masker.” “Als alles aan elkaar gelast is, zetten we de frames in een speciale verf zodat ze bestand worden tegen alle weersomstandigheden en niet gaan roesten. Als de verf is opgedroogd, zetten we de frames door naar de afdeling waar ze verder worden afgebouwd.”

‘’WE LEGGEN DE STALEN BALKEN OP EEN SPECIALE WERKBANK, EEN SOORT MAL.’’