Home Toekomstbouwers Jan verhagen

Jan verhagen

Elke dag werken 80 medewerkers in de productiehallen van De Meeuw in Oirschot aan de toekomst! Met ieder een eigen expertise vervullen zij allemaal een belangrijk onderdeel in het fabriceren en renoveren van onze modulaire units. Denk aan het lassen van de frames voor vloeren en daken, het aanbrengen van de dakbedekking en het monteren van panelen. Maar ook het bemannen van de assemblagelijn waar elke unit wordt gecontroleerd, het transporteren van de units naar de bouwlocatie en het afmonteren op locatie zodat de units in gebruik kunnen worden genomen.

Zonder makers geen business. Maar wie zijn nu die makers? De komende tijd stellen we er een paar aan je voor. Deze week: Jan Verhagen!

VAN ASSEMBLAGE TOT EINDCONTROLE

“Ik sta samen met mijn collega op de assemblagelijn en controleer of de gebouwde unit overeenkomt met de tekening. Met andere woorden, ik doe de eindcontrole. Ik controleer tevens op mankementen en geef dit door in het plansysteem van De Meeuw, een kritische blik is dus wel vereist. Op het planningsbord wordt aangegeven hoe lang je aan een unit mag werken. Gemiddeld controleer ik zo’n 12 units per dag. We werken met een checklist per project en zorgen er met elkaar voor dat de materialen worden klaargezet langs de lijn.”

‘’EEN KRITISCHE BLIK IS DUS WEL VEREIST’’

AUTOMATISERING

“De komende tijd werken we toe naar een meer geautomatiseerd proces. De productielijn zoals hij nu is opgesteld, wordt uit elkaar getrokken zodat er minder mensen tegelijkertijd aan één unit werken. Zo optimaliseren we de processen. Ik ben erg trots op ons product. Zo ben ik bijvoorbeeld bij het Hyperion Lyceum geweest. Deze school hebben ze in de vakantieperiode 500 meter verplaatst omdat er bouwontwikkelingen waren op het huidige terrein. Geweldig dat we dit met ons product kunnen!”