Home Toekomstbouwers Henrie van Rooij

Henrie van Rooij

Elke dag werken 80 medewerkers in de productiehallen van De Meeuw in Oirschot aan de toekomst! Met ieder een eigen expertise vervullen zij allemaal een belangrijk onderdeel in het fabriceren en renoveren van onze modulaire units. Denk aan het lassen van de frames voor vloeren en daken, het aanbrengen van de dakbedekking en het monteren van panelen. Maar ook het bemannen van de assemblagelijn waar elke unit wordt gecontroleerd, het transporteren van de units naar de bouwlocatie en het afmonteren op locatie zodat de units in gebruik kunnen worden genomen.

Zonder makers geen business. Maar wie zijn nu die makers? De komende tijd stellen we er een paar aan je voor. Deze week: Henrie van Rooy! Hij is inmiddels al 33 jaar in dienst bij De Meeuw.


Nieuwe of gerenoveerde daken

“Ik ben werkzaam als assistent coördinator op de afdeling waar we daken maken die op de units worden geplaatst. Enerzijds krijgen we daken binnen die al gebruikt zijn en gerenoveerd moeten worden. Deze checken we op slijtage en lekkage; we controleren of de EPDM (het rubber) van het dak nog goed is, dus of er geen gaten in zitten en of het hout eronder niet rot is. Ook maken we nieuwe daken. Wij krijgen dan een stalen frame binnen waar we een plafond inzetten. Vervolgens wordt dit plafond gespoten in een spuitcabine en gaat de EPDM erop om het dak waterdicht te maken."

‘’WE PROBEREN ZO CIRCULAIR MOGELIJK TE WERKEN.’’

We proberen zo circulair mogelijk te werken. We isoleren de daken met steenwol en wat overblijft of gerecycled moet worden, gaat naar Rockwool. Van EPDM dat we overhouden maken we nieuwe materialen, zoals een afvoer. Hout dat niet meer gebruikt kan worden, gaat naar een bedrijf dat voor zijn productieproces op hout stookt. Het aantal gerenoveerde daken ligt nu op ongeveer 40%.


‘’HET AANTAL GERENOVEERDE DAKEN LIGT NU OP ONGEVEER 40%.’’