Home Toekomstbouwers Freek de Kort

Freek de Kort

De Meeuw is een bedrijf dat maatwerk levert, maar op een conceptmatige manier werkt. Zo zijn de afmetingen van de modules een vast gegeven, maar zijn de (technische) mogelijkheden aan binnen en buitenzijde bijna ongelimiteerd. Freek: “Denk bijvoorbeeld aan ventilatie in een klaslokaal. Vijf jaar geleden was dat nog niet nodig, tegenwoordig is het een eis. We zijn met onze bouwpartners daarom voortdurend bezig dit soort ontwikkelingen op een passende manier in te vullen.”

TOEKOMSTGERICHT BOUWEN
Door demografische veranderingen hebben scholen constant te maken met schommelingen in het leerlingenbestand. “In een nieuwbouwwijk komen er in de loop der jaren meer kinderen bij, maar zo’n wijk vergrijst ook weer. Dan heeft een school voor acht of tien jaar mogelijk extra lokalen nodig en daarna vindt er weer een krimp plaats. Het voortgezet onderwijs heeft te maken met instroom van leerlingen. De ene keer is een ICT-opleiding heel geliefd, volgend jaar is het weer wat anders. Ook kan er een verschuiving qua locatie plaatsvinden waar de huisvestingsvraag nodig is”, geeft Freek aan. In het geval van dit laatste kunnen de gebouwen van De Meeuw verhuisd worden naar een andere locatie en zo nodig functioneel worden aangepast. “Flexibele bouw sluit naadloos aan op al deze ontwikkelingen.”

Gestart als manusje-van-alles

“Als accountmanager sta ik tussen de markt en het bedrijf in. Ik signaleer wat er speelt in de markt en bekijk hoe dat aansluit op wat wij als De Meeuw kunnen bieden. Een rond gebouw kunnen we niet leveren, maar de kunst is om dan alsnog tot een mooi voorstel te komen dat voldoet aan de wens van de klant”, vertelt Freek over zijn werk bij het industriële bouwbedrijf.

Als manusje-van-alles startte Freek de Kort, met een commerciële opleiding op zak, 28 jaar geleden zijn carrière bij De Meeuw. Tegenwoordig is hij accountmanager Overheid & Onderwijs en veelvuldig op locatie om bestaande en potentiële klanten te laten zien wat De Meeuw voor hen kan betekenen.

Freek de Kort | Accountmanager De Meeuw

‘’HET OVERGROTE DEEL VAN ONZE OPDRACHTGEVERS IS OP ZOEK NAAR EEN OPLOSSING VOOR MAXIMAAL VIJFTIEN JAAR.’’

Acht op de tien opdrachten komen van een terugkerende klant

Binnen de markt Overheid & Onderwijs voert De Meeuw ongeveer honderdvijftig opdrachten per jaar uit. Freek: “acht op de tien opdrachten komen van een terugkerende klant. De ambitie is natuurlijk om het aantal klanten te vergroten, maar juist ook behouden wat we hebben en dit te koesteren”. Freek somt nog wat meer feiten en cijfers op: “het overgrote deel van onze opdrachtgevers is op zoek naar een oplossing voor maximaal vijftien jaar. Als je dan kijkt naar het type contract dat wij met hen afsluiten is 70% daarvan huur en 30% koop.”

‘’KLANTEN ZIEN ONS AANBOD STEEDS BETER ALS GOED ALTERNATIEF VOOR PERMANENTE BOUW. EN STEEDS MEER BEDRIJVEN VINDEN HET HEEL BELANGRIJK DAT HET BOUWPROCES EN EINDRESULTAAT CIRCULAIR IS.’’

FLEXIBELE BOUW VERSUS KLASSIEKE BOUW


“Klanten zien ons aanbod steeds beter als goed alternatief voor permanente bouw. En steeds meer bedrijven vinden het heel belangrijk dat het bouwproces en eindresultaat circulair is. Daarnaast denk ik dat wij van oudsher koploper zijn op het gebied van kwaliteit en innovatie. Nieuwe producten op de markt brengen, die aansluiten op de behoefte van gebruikers, zit in ons bloed. We gaan niet voor een eenmalig gewin, maar voor de langdurige relaties. We lossen problemen en uitdagingen op en ontzorgen zo de klant en of gebruiker."


"Als een project is afgerond loop ik altijd door het gebouw met een opdrachtgever. Als ze dan blij zijn met het resultaat en zeggen: “we hebben jullie het vertrouwen gegeven en dat hebben jullie ook waargemaakt”, dan ben ik blij. Daar haal ik mijn drijfveer uit om elke dag weer met plezier aan het werk te gaan.”