Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Zorgspectrum Buitengevel LR
Tijdelijk Zorg

ZorgSpectrum Houten

ZorgSpectrum Houten is uitgebreid met modulaire zorgunits. Naast zorgcentrum het Houtens Erf staat nu het modulaire Ervensteate dat na een ontwerp- en uitvoeringsfase van 6 maanden werd opgeleverd. Dit gebouw wordt aangepast aan de behoeften die er spelen. Met een uitbreiding van De Meeuw in de revalidatiezorg en eerstelijnsverblijven is er daarmee op dit moment extra ruimte voor 30 revaliderende mensen en alle bijbehorende ruimtes voor fysiotherapie en behandelaars.

FLEXIBELE HUISVESTING

De modulaire zorgunit, met zo'n 2.000 m2 oppervlakte, biedt ZorgSpectrum flexibiliteit in hun zorg. 'We komen hierdoor tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de intramurale zorg', vertelt vastgoedmanager Johan Gubbens van ZorgSpectrum. 'Voor ons is het van belang dat we flexibel omgaan met de inzet van het gebouw en niet beperkt zijn tot de mogelijkheden. Daarom hebben we gekozen voor modulaire opbouw.'

Opdrachtgever
ZorgSpectrum
Project
Revalidatiecentrum Ervenstaete
Soort bouw
Semi-Permanent
Bouwjaar
2020
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Houten
Oppervlakte (m2)
2.000
Zorgspectrum Buitengevel LR

ZorgSpectrum - Voorzijde zorgcentrum

Zorgspectrum Ontspanningsruimte

ZorgSpectrum - Grand Café

Zorgspectrum woonkamer2 LR

ZorgSpectrum - Woonkamer

Zorgspectrum hal3 LR

ZorgSpectrum - Spreekruimte

Zorgspectrum vergaderruimte LR

ZorgSpectrum - Vergaderruimte

Zorgspectrum woonkamer1 LR

ZorgSpectrum - Keukenopstelling

Zorgspectrum hal1 LR

ZorgSpectrum - Centrale ruimte

Duurzaam modulaire huisvesting

De flexibiliteit is niet het enige voordeel van de modulaire bouw van de Meeuw bij ZorgSpectrum. Door te kiezen voor modulaire bouw draagt ZorgSpectrum bij aan de reductie van stikstofuitstoot tijdens de bouwperiode. Ondanks het semi-permanente karakter van het revalidatiecentrum staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Locatie Ervensteate voldoet helemaal aan de geldende eisen voor nieuwbouw en, waar mogelijk, aan de BENG-eisen (energienormen). Zo is er geen gasaansluiting verwerkt in de flexibele huisvesting, maar is er wel voorzien in een warmtepompinstallatie. De energie daarvoor wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak.

Quote open

Het is voor ons belangrijk dat we flexibel om kunnen gaan met de inzet van het gebouw en niet beperkt zijn in de mogelijkheden. Daarom kiezen we voor een modulaire opbouw. Tevens draagt deze bouwmethodiek bij aan de reductie van stikstofuitstoot tijdens de bouwperiode.

Quote close
Johan Gubbens
Vastgoedmanager ZorgSpectrum

Revalideren in comfort

Alle activiteiten op locatie Ervenstaete staan in het teken van revalidatie. Er is dan ook een grote fysioruimte ingericht met alle benodigde apparatuur. Onderdeel van revalidatie is het vertrouwen krijgen om weer naar huis te gaan en het eigen leven zelf weer oppakken. In het modulaire revalidatiecentrum komt dat goed tot uiting. Zo zijn er eenpersoonskamers en een Petit Café om alleen of met naasten te ontspannen en te rusten. Maar ook de hotelsfeer in kleuren en prints en in comfort draagt bij aan de revalidatie.

Quote open

We houden rekening met alle factoren die bij de revalidatie een rol spelen. Naast de intensieve begeleiding besteden we veel aandacht aan goede, individuele voedingseisen en ontspanning in een gastvrije omgeving.

Quote close
Marja de Graaf
Manager revalidatie ZorgSpectrum

De totstandkoming van een nieuw revalidatiecentrum

Koen Gosens Accountmanager Gezondheidszorg van De Meeuw en Johan Gubbens Vastgoed Coördinator van ZorgSpectrum geven een kijkje in het zorgcentrum en vertellen over de ontwikkeling van dit project. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje.

Laatste nieuws