Meer

Tuinvleugel

Vanaf 2008 werden er in het ziekenhuis in Zollikerberg grote verbouw- en nieuwbouwprojecten gepland en daarna ook gerealiseerd. Daarbij moesten de ontbrekende bedden met behulp van een provisorische oplossing, de zogenaamde tuinvleugel, worden gecompenseerd.

De directie van het ziekenhuis was en is er alles aan gelegen dat de patiënten zo weinig mogelijk merken van de bouwwerkzaamheden. Daarom moeten ook de kamers van de tuinvleugel de hoge standaarden met betrekking tot kwaliteit en esthetiek weerspiegelen die in het ziekenhuis in Zollikerberg worden gehanteerd.

PROJECT INFORMATIE

PROJECT
Ziekenhuis, Zollikerberg

OPDRACHTGEVER
Spital Zollikerberg

PLAATS
Zollikerberg ZH

BOUWJAAR
2009

OPPERVLAKTE (M2)
2075

Indeling

Er is in de tuinvleugel dan ook veel aandacht besteed aan de bouwmaterialen, evenals aan de isolatiewaarden en de ingebouwde beddenlift.

Het twee verdiepingen tellende gebouw is via een brug verbonden met de hoofdvleugel van het ziekenhuis. De exploitant, Stiftung Dia-koniewerk Neumünster, is van plan om het provisorische gebouw na afloop van de werkzaamheden te demonteren en ergens anders weer op te bouwen.

Vraag ons naar de ongekende mogelijkheden

Meer weten over het project wat wij hebben gerealiseerd? Neem dan contact met ons op, één van onze specialisten helpt je graag verder.

DEMEEUW maakt onder andere ruimte voor:

 Blijf op de hoogte
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bedankt. We zullen je vanaf nu op de hoogte houden.

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.