Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Zaanlands Lyceum 09
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw

Zaanlands Lyceum

Het Zaanlands Lyceum heeft voor een periode van maximaal 5 jaar een behoefte aan extra huisvesting. Hiervoor heeft de school een aantal partijen in de markt gevraagd om een voorstel te doen, waarna de aanbieding van De Meeuw het beste aansloot op de wensen van de school.

ZO GOED ALS NIEUW
Het gewenste kwaliteitsniveau in relatie tot het beschikbare budget maakten dit project tot een ware uitdaging. Door de inzet van eerder gebruikte modules kon De Meeuw invulling geven aan het huisvestingsvraagstuk. De modules, die eerder dienst hebben gedaan voor De Orangerie in Eindhoven, zijn na een grondige inspectie en opfrisbeurt op transport gegaan naar Zaandam. Hier werd het gebouw in een kort tijdsbestek volledig gemonteerd. Het Zaanlands Lyceum heeft op deze manier een gebouw dat er uitziet als nieuw, maar waarvan verschillende onderdelen al een eerder leven hebben gehad.

Opdrachtgever
OVO Zaanstad
Project
Schoolgebouw
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Zaandam
Zaanlands Lyceum 10

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 08

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 07

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 05

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 04

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 06

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Zaanlands Lyceum 01

Zaanlands Lyceum - Zaanstad

Een duidelijke visie

“Vanuit de opdrachtgever was er een duidelijk visie en wens qua ontwerp en indeling van de tijdelijke huisvesting. De Meeuw heeft hier een vertaling van weten te maken naar het modulaire systeem,” aldus Justin Smith (De Meeuw).

Omdat de locatie lastig te bereiken was moesten de modules middels een zware kraan over het bestaande schoolgebouw heen getild worden.

Laatste nieuws