Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Willem van oranje college waalwijk 01
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw

Willem van Oranje College

Al bij de opening in 2006 van het Willem van Oranje College was de school uit haar jasje gegroeid. De school kreeg het aanbod om het tijdelijke schoolgebouw van basisschool De Vrijhoeve uit Sprang-Capelle over te nemen.

Na lang wikken en wegen is besloten om het gebouw te kopen, te verplaatsen en in 2009 een nieuw leven te geven op een steenworp afstand van het hoofdgebouw. Deze flexibele manier van bouwen werd als prettig ervaren. Op deze wijze werd een compleet nieuwe schoolgebouw neergezet in een fractie van de tijd die voor traditioneel bouwen staat.

Opdrachtgever
Willem van Oranje College & Gemeente Waalwijk
Project
Schoolgebouw
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2009
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Waalwijk
Oppervlakte (m2)
1.300
Willem van oranje college waalwijk 05

Willem van Oranje College

Willem van oranje college waalwijk 03

Willem van Oranje College

Willem van oranje college waalwijk 06

Willem van Oranje College

Willem van oranje college waalwijk 02

Willem van Oranje College

Willem van oranje college waalwijk 04

Willem van Oranje College

UITSTRALING

In slechts 14 weken kon de school beschikken over een gebouw dat qua uitstraling moeiteloos kan concurreren met een een traditioneel gebouwde school. Door de antracietgrijze buitenzijde sluit de school bijna naadloos aan bij de moderne architectuur van de omliggende nieuwbouwwijk. Lichtinval was een must. Zo is het idee van een glazen pui ontstaan. Verder is een CO2 gestuurde installatie aangebracht voor een frisse, goed geventileerde leer- en werkomgeving wat de prestaties van leerlingen en docenten ten goede komt.

Laatste nieuws