Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Vumc 01
Tijdelijk Zorg Ziekenhuis

VUMC | Cancer Center Amsterdam

Het Cancer Center Amsterdam (CCA) is een instituut dat zich richt op het onderzoek naar kanker en is verbonden aan het VU Medisch Centrum. Het gebouw huisvest een onderzoeksinstituut, laboratoria en kantoren. Het naast gelegen ziekenhuis moest verbouwd en vergroot worden, waardoor een nieuw onderkomen voor de verbouwperiode gezocht moest worden.

VIJF VERDIEPINGEN
Voor de bebouwing is een smalle strook tussen de bestaande bebouwing van de VU en de ringweg A10 gebruikt. Vanwege de smalle locatie moest er horizontaal gebouwd worden. De vijf verdiepingen zijn op palen omhoog getild, zodat het water zichtbaar blijft, waarboven het gebouw gedeeltelijk is gelegen. Verder is er een extra laag gevelelementen toegevoegd zodat de installatieruimtes van het gebouw niet meer herkenbaar zijn. Ook zijn de noodtrappen ingebouwd binnen het volume in plaats van erbuiten.

Opdrachtgever
VUmc
Project
Laboratorium
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2006
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Amsterdam
Oppervlakte (m2)
6.700
Vumc 00

VUMC | Cancer Center Amsterdam

Vumc 02

VUMC | Cancer Center Amsterdam

Vumc 05

VUMC | Cancer Center Amsterdam

Vumc 04

VUMC | Cancer Center Amsterdam

Een opvallende gevelbekleding

Het principe van het bouwsysteem is zichtbaar gemaakt door de gevelbekleding te vervangen door schilderwerk. Elke unit heeft een andere kleur dan de omliggende unit gekregen. Hierdoor is er een soort cel gecreëerd wat tevens een referentie is aan het onderzoeksthema van het instituut. Alle gekleurde cellen bij elkaar vormen de letters CCA.

Een laboratorium met ‘state-of-the-art‘ voorzieningen

Het nieuwe laboratorium kan gezien worden als een technologisch platform voor kanker-onderzoek dat bijdraagt aan de verbetering van de (vroeg-)diagnostiek en de behandeling van kankerpatiënten. In het researchgebouw werken zo’n 200 wetenschappers en analisten die zich met kankeronderzoek bezighouden. Het laboratorium wordt uitgerust met de modernste ‘state-of-the-art‘ voorzieningen, zoals 2.400 m² laboratorium, 1.000 m² cleanroom en 165 m² GMP/BSL2/BSL-3 laboratorium. Dit GMP-lab opent de mogelijkheid voor nieuwe typen onderzoek.

Laatste nieuws