Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

Tante Louise - Het nieuwe ABG

Het ABG-terrein in Bergen op Zoom is een terrein met veel historie voor de stad. In opdracht van tanteLouise heeft De Meeuw hier begin 2015 een tijdelijk zorggebouw geplaatst wat voor 6 - 8 jaar dienst moet doen. Het Nieuwe ABG straalt een warme en gemoedelijk sfeer uit. ‘Wonen zoals thuis’ staat hoog in het vaandel bij tanteLouise, vandaar dat ervoor is gekozen om metershoge foto’s van ‘oud’ Bergen op Zoom te plaatsen op de kopse kanten van het gebouw. Het gebouw biedt plaats aan 200 bewoners.

DE MEEUW MAAKT RUIMTE VOOR WONEN ZOALS THUIS

Met 17 zorg- en verpleeghuiscentra in Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht is tanteLouise een belangrijke speler in de ouderenzorg in West-Brabant. Een vooruitstrevende organisatie waar voorop staat dat ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen houden en comfortabel kunnen ‘wonen zoals thuis’.

Opdrachtgever
Stichting Tante Louise
Project
Het nieuwe ABG
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2014 | Uitbreiding 2016
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Bergen op Zoom
Oppervlakte (m2)
7.720

Tante Louise - Vivensis - Hoofdingang

Tante Louise - Vivensis - Shop

Tante Louise - Vivensis - Centrale hal

Tante Louise - Vivensis - Pianocorner

Tante Louise - Vivensis - Restaurant

Tante Louise - Vivensis - Ontspanningsruimte met biljart

Tante Louise - Vivensis - Centrale hal met shop

Tante Louise - Vivensis - Luchtopname gebouw

Tante Louise - Vivensis - Gevelafbeeldingen

Tante Louise - Vivensis - Buitenzijde gebouw met zonneluifels

Tante Louise - Vivensis - Buitenzijde gebouw met fotopanelen

Tante Louise - Vivensis - Buitenzijde wandelgebied

Tante Louise - Vivensis - Ontspanningsruimte met keukenopstelling

Tante Louise - Vivensis - Doorzicht trappenhal

Tante Louise - Vivensis - Woonkamer

Tante Louise - Vivensis - Hal met lift

Tante Louise - Vivensis - Revalidatieruimte

Tante Louise - Vivensis - Revalidatieruimte

Tante Louise - Vivensis - Shop met gesloten luifel

Het heet tijdelijk, maar dit gebouw kan zich in kwaliteit meten met residentie Moermont en Vissershaven. Het tijdelijke zie je er beslist niet aan af.

Jef Pelgrims
Bestuursvoorzitter TanteLouise

Een circulair gebouw

Net als in andere regio’s zijn er ook in West-Brabant wachtlijsten voor langdurige zorg. Om die wachtlijsten te verkleinen, klopte het CZ Zorgkantoor in het najaar van 2016 bij tanteLouise aan met het verzoek om nog voor het einde van het jaar extra woonruimte te creëren voor minimaal 24 bewoners met de zwaarste zorgbehoefte. Een logistieke en planmatige uitdaging die tanteLouise, samen met De Meeuw, met beide handen aangreep.

De extra capaciteit werd gerealiseerd door de in 2014 door De Meeuw gerealiseerde locatie van tanteLouise uit te breiden. Aangezien dit gebouw naar grote tevredenheid wordt gebruikt, werd besloten opnieuw gebruik te maken van een circulair gebouw: het gebouw van Stichting Zorgwaard in Oud-Beijerland, 50 km verderop, sloot perfect aan bij de ontstane behoefte.

voor professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg

Waar een dergelijk traject normaal gesproken 6-8 weken in beslag neemt, was de beschikbare tijd nu aanmerkelijk korter: in 3,5 week werd de locatie in Oud-Beijerland gedemonteerd, vervoerd naar Bergen op Zoom en daar opnieuw opgebouwd, geüpdate en volledig geïnstalleerd. Een unicum.

Ondanks de korte bouwtijd, kreeg de locatie een zeer hoog afwerkingsniveau om te kunnen voldoen aan de eisen voor professionele en kwalitatief hoogwaardige zorg voor cliënten met de zwaarste zorgbehoefte. Naast de herbestemming van de locatie in Oud-Beijerland, vormde het samenspel met alle betrokken partijen in het laatste deel van het traject een belangrijk onderdeel van het succes, aldus Ruud Raijmakers, projectverantwoordelijke namens De Meeuw.

Een eerbetoon aan Bergen op Zoom, haar bewoners en rijke historie. Ook zorgen deze beelden voor herkenning bij de bewoners. Met als achterliggende gedachte een gevoel van thuiskomen.

Niels van Leest
Architect | Tekenaar De Meeuw

AANDACHT VOOR het INTERIEUR

Realisatie van een gebouw betekent ook aandacht voor het interieur. Daarin zit de stap van bouwen naar wonen. Van het leveren van vierkante meters naar het verzorgen van een comfortabel thuis. In samenwerking met een interieurspecialist werd het gebouw in minder dan een week tijd ingericht. Met als resultaat dat de 48 nieuwe bewoners nog voor kerst hun intrek konden nemen in de nieuwe locatie. Wilfried Aper, projectleider tanteLouise: “Het is fantastisch dat we er met elkaar in zijn geslaagd om op zo’n korte termijn - duurzaam en eigentijds - een comfortabel thuis te creëren voor de nieuwe bewoners.”

Laatste nieuws