Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Vilente ede 04
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

Stichting Vilente

Het markante gebouw van Vilente in Ede was inmiddels 40 jaar oud en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft Vilente besloten om geheel nieuwe woonruimte voor haar bewoners te realiseren.

INSPELEN OP VERANDERINGEN VAN DE ZORGVRAAG

De zorgappartementen voor 170 bewoners zijn verdeeld over drie identieke en boven elkaar gelegen groepen. Alle zorgappartementen, met eigen sanitaire groep, zijn samengesteld volgens het concept ‘De Zorg Combi’ van De Meeuw. Hierbij staat gebruiksvriendelijkheid en herkenbaarheid voor bewoners en verplegend personeel centraal. Het concept biedt een eenvoudige ombouwmogelijkheid tussen verzorging en verpleging. Zo kan er makkelijk en snel ingespeeld worden op veranderingen van de zorgvraag in volume, capaciteit en welzijnsniveau.

Opdrachtgever
Stichting Vilente
Project
Zorgcentrum
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2012
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Ede
Oppervlakte (m2)
13.488
Vilente ede 019

Stichting Vilente

Vilente ede 001

Stichting Vilente

Vilente ede 005

Stichting Vilente

Vilente ede 017

Stichting Vilente

Vilente ede 010

Stichting Vilente

Vilente ede 004

Stichting Vilente

Een ruimtelijke beleving

De twintig aanleunwoningen zijn gelegen in een aparte vleugel, aan het einde van de centrale straat op de begane grond. Door deze situering ontstaat er een separate entree en bovendien de mogelijkheid om een eigen terras met tuin te realiseren.
Het restaurant met terras is aan de entreezijde gelegen. Het restaurant wordt, voor de ruimtelijke beleving, gedeeltelijk met een binnenhoogte van 6 meter uitgevoerd.
De kantoren voor 60 personen zijn gelegen in het algemene bouwdeel op de eerste verdieping, boven de centrale entree.

Een eigen karakter en gewenste huiselijkheid

Beleving is belangrijk in een zorggebouw. Naast de brede gangen en daglichttoetreding is er aandacht besteed aan de kleurstellingen van o.a. vloerbedekking, gordijnen en wanden. Hierdoor krijgt de huisvesting haar eigen karakter en gewenste huiselijkheid.

Laatste nieuws