Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
St Jacob 05
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

Stichting St. Jacob

INTERIM HUISVESTING

De komende jaren gaat Stichting Sint Jacob nieuwe zorgappartementen bouwen. Het Zorgcentrum Het Overbos in Heemstede is een bestaande locatie waarop nieuwbouw zal worden gerealiseerd. Om de huidige bewoners een goed onderdak te bieden tijdens de sloop en nieuwbouw van het huidige gebouw heeft Stichting Sint Jacob De Meeuw opdracht gegeven tot de bouw van interim huisvesting op de locatie Belgiëlaan in Haarlem.

In het nieuwe gebouw zullen 40 bewoners van Het Overbos gehuisvest worden. Datzelfde geldt voor ongeveer 50 cliënten uit verpleeghuis Boerhaave. De meeste van deze bewoners lijden aan een vorm van dementie. Wanneer de nieuwbouw is gerealiseerd kunnen de bewoners terugkeren naar Heemstede. De verwachting is dat het gebouw 3 tot 4 jaar zal blijven staan.

Opdrachtgever
Stichting St. Jacob
Project
Zorgappartementen
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2011
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Haarlem
Oppervlakte (m2)
5.372
St Jacob 04

Stichting St. Jacob

St Jacob 02

Stichting St. Jacob

St Jacob 03

Stichting St. Jacob

St Jacob 01

Stichting St. Jacob

St Jacob 08

Stichting St. Jacob

DE ZORG COMBI

Voor deze tijdelijke huisvesting is reeds sinds lange tijd contact met De Meeuw. Gezamenlijk is een plan opgesteld en op basis hiervan de bouwvergunning aangevraagd. De benodigde vergunningen zijn inmiddels verleend en Stichting Sint Jacob heeft De Meeuw opdracht gegeven om het gebouw in mei 2011 op te leveren.

In het gebouw zal volledig kleinschalig gewoond en gewerkt worden om zo de sfeer en veiligheid van thuis zo goed mogelijk te benaderen. Het gebouw van 5372 m² wordt voorzien van 88 zorg-appartementen met elk een eigen badkamer. Wederom een succesvolle toepassing van de Zorg Combi.

MODULAIR

De productie van de bouwsystemen heeft in januari 2011 plaatsgevonden in de productiehallen van De Meeuw in Oirschot. Het gebouw wordt modulair in elkaar gezet. Het gebouw zal in mei gereed zijn zodat de bewoners vanaf juni kunnen genieten van hun nieuwe appartementen.

Laatste nieuws