Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Stek Oost05 header2
Tijdelijk Wonen

STADGENOOT - STEK OOST

Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen ze met elkaar in een vrijwel circulaire maar vooral veilige en prettige thuisbasis. Met deze doelstelling begonnen woningcorporatie Stadgenoot en NEZZT (het woonlabel van De Meeuw) aan dit project. Dit project werd gerealiseerd op de locatie van een voormalig trainingsveld van voetbalvereniging Zeeburgia in het Amsterdamse Watergraafsmeer. Duurzaamheid en circulariteit stonden centraal bij Stek Oost. In de eerste plaats omdat het gebouw bestaat uit studio’s die eerder deel uitmaakten van ‘De Orangerie’, een gebouw uit Eindhoven, dat in 2006 oorspronkelijk werd gerealiseerd als zorginstelling.

Opdrachtgever
Stadgenoot
Project
Sociale huurwoningen
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2018
Download 8

Vooraanzicht

Download 6

Vooraanzicht

Download 7

woning

Download 9

Zijaanzicht

Circulariteit

Mede door de circulariteit van De Meeuw is De Orangerie, het project dat afgelopen jaren dienst deed als asielzoekerscentrum, begin dit jaar volledig gedemonteerd met als doel om zoveel mogelijk onderdelen opnieuw te gebruiken. 250 studio’s werden gereinigd, opgeknapt, voorzien van een nieuwe badkamer en keuken om opnieuw te worden ingezet in Stek Oost. Naast de vloeren zijn ook de buitenpanelen en daken van De Orangerie in Stek Oost verwerkt.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van het gebouw komt tevens tot uiting in de all-electric energievoorziening. Bas de Haan, directeur NEZZT: “In dit project kunnen wij onze ambitie om 100% circulair te bouwen, vrijwel helemaal realiseren en dat geeft een enorme kick. Met dit project laten we, samen met Stadgenoot zien dat circulair en duurzaam bouwen écht realistisch is en bovendien kan worden gerealiseerd in het zeer korte tijdsbestek van enkele maanden".

Community

Stek Oost investeert groot in de ‘community’, ofwel, gemeenschap binnen de organisatie. Dit doen ze mede door het aanschaffen van gemeenschappelijke ruimtes als een huiskamer studieruimte, binnentuin en plein. Hiernaast zet elke bewoner zich 1 uur per week in voor de gemeenschap. De bewoners worden hierbij begeleid door ‘gangmakers’ die afkomstig zijn van de Academie voor de Stad, een organisatie die als doelstelling heeft om studenten actief te laten bijdragen aan de ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Laatste nieuws