Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Spark Village header
Permanent Wonen

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen tegemoet te komen realiseerde NEZZT, het label voor de woningmarkt van De Meeuw, in opdracht van woningcorporatie Rochdale 240 flexibele woningen in het Amsterdam Science Park.

Innovatie, sociale verbinding, studeren, ondernemen, integreren, opbouwen en recreëren komen op het Amsterdam Science Park allemaal samen. Het ontwerp van het complex Spark Village is samen met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman tot stand gekomen en is volledig afgestemd op de omgeving en de nieuwe bewonersgroepen: 80 studenten, 120 statushouders en 40 jongeren, allen in de leeftijd 18 t/m 27 jaar.

Opdrachtgever
Rochdale
Project
Woningen
Soort bouw
Permanent
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Amsterdam
Spark Village 1

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Spark Village 3

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Spark Village 4

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Spark Village 5

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Spark Village 7

Spark Village - Sciencepark Amsterdam

Quote open

De Meeuw heeft ons in de aanbesteding positief weten te verrassen met hun aanbieding. Door te denken vanuit het concept van circulair bouwen heeft De Meeuw extra kwaliteit aan de woonunits en het woonconcept weten toe te voegen.

Quote close
Quote example image
Aurnaud Lykles
Senior projectleider bij Rochdale

GESCHIKT VOOR EENPERSOONSHUISHOUDENS

Verdeeld over twee woonlagen bestaat het complex uit 240 duurzame woningen geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Elke woonunit bestaat uit 24m2 en heeft bij oplevering een pvc-vloer, afgewerkte wanden en gordijnen, en een eigen keuken en badkamer. In lijn met de duurzame ambities is elke woning goed geïsoleerd en all-electric met zonnepanelen. In plaats van een individuele wasmachineaansluiting per woonunit is er een wasruimte voor gemeenschappelijk gebruik.

SAMEN BOUWEN AAN EEN ACTIEVE COMMUNITY

Voor woningcorporatie Rochdale was het samenwonen van starters, studenten en statushouders een bewuste keuze. “Spark is een bijzondere plek waar bewoners samen bouwen aan een actieve community en waar je kunt leren van andere en naar elkaar omkijkt,” zegt Pieter de Roest, programmaleider huisvesting statushouders bij Rochdale, op de website van de woningcorporatie.

Laatste nieuws