Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
ORS Lek Linge Culemborg 06
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw

ORS Lek en Linge

Scholengemeenschap ORS Lek & Linge heeft diverse locaties. Op iedere locatie maken zij gebruik van tijdelijke huisvesting van De Meeuw. In de toekomst verwacht de school te krimpen, vandaar dat ze gebruikmaken van flexibele huisvesting. Eis is wel dat de tijdelijke huisvesting dezelfde kwaliteit biedt als nieuwbouw.

KWALITEIT VERGELIJKBAAR MET NIEUWBOUW

Tijdelijke huisvesting heeft jaren een negatieve klank gehad, van te lang ingezette noodlokalen. “Dat is bij ons zeker niet het geval”, stelt Martin Tiggelman (Facilitair Coördinator ORS Lek & Linge), “tijdelijk met meer comfort moet volwaardige huisvesting opleveren. Docenten moeten tijdelijke huisvesting voor meerdere jaren als een volwaardige oplossing ervaren."

Opdrachtgever
ORS Lek & Linge
Project
Diverse noodlokalen
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2014 - 2015 - 2016
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Culemborg
ORS Lek Linge Culemborg 09

ORS Lek en Linge

ORS Lek Linge Culemborg 08

ORS Lek en Linge

ORS Lek Linge Culemborg 02

ORS Lek en Linge

RUIMTE VOOR DE TOEKOMST

"In totaal bedient onze scholengemeenschap ruim 4.000 leerlingen en 450 personeelsleden," aldus Martin. Het is van belang dat iedereen goed gehuisvest kan worden.

De reden dat ORS Lek en Linge op haar locaties kiest voor tijdelijke huisvesting heeft te maken met het creëren van een flexibele schil. Het is dan beter om een gebouw te gebruiken dan te bezitten, op deze manier loop je als scholengemeenschap geen enkel risico wanneer het leerlingenaantal krimpt. Martin: 'Tijdelijke huisvesting kun je na de contractperiode weer afstoten. Wij hebben met de gemeente overlegd over deze oplossingen, omdat we niet van eventuele leegstand elders gebruik wilden maken. Dat is niet goed voor het onderwijsproces; we willen onze leerlingen graag bij elkaar houden.'

Slimmer omgaan met vastgoedbeleid

De school wil voorkomen dat er wordt gebouwd voor leegstand en wil door middel van flexibele bouw slimmer omgaan met het vastgoedbeleid. De vaste kern is de permanente huisvesting, maar met een contractduur van vijf jaar kan daaromheen flexibel geopereerd worden.

Laatste nieuws