Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
OBS Het Driespan Enkhuizen 04
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw

OBS Het Driespan

'Grote brand verwoest basisschool Het Driespan in Enkhuizen’ kopte het Noordhollands Dagblad op 14 oktober 2017. Zaterdagmiddag brandde de school voor 230 leerlingen in Enkhuizen helemaal af. Op zondagmorgen gingen gemeente en schoolbestuur in overleg en binnen vier weken leverde De Meeuw 1.300 m² aan school op, waardoor het onderwijs gewoon door kon gaan.

‘De grootste uitdaging in dit project was de factor tijd,’ aldus Justin Smith (accountmanager De Meeuw). ‘Zo snel mogelijk een nieuwe school neer zetten zodat het onderwijs zo min mogelijk last zou ondervinden van de brand.’ De Meeuw heeft dit weten te realiseren door het snel leveren van een flexibele school. Binnen vier weken stond er een operationeel schoolgebouw van 1.368 m2. In eerste instantie zal de school blijven staan voor een periode van twee jaar, als overbrugging tot de nieuwbouw gereed is.

Opdrachtgever
OBS Het Driespan
Project
Schoolgebouw
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2017
Kenmerk
Fast & Flex
Plaats
Enkhuizen
OBS Het Driespan Enkhuizen 01

OBS Het Driespan

OBS Het Driespan Enkhuizen 04

OBS Het Driespan

OBS Het Driespan Enkhuizen 05

OBS Het Driespan

OBS Het Driespan Enkhuizen 06

OBS Het Driespan

OBS Het Driespan Enkhuizen 07

OBS Het Driespan

Quote open

De kwaliteit van het onderwijs heeft er niet onder te lijden gehad. Het belangrijkste is dat het onderwijsproces minimaal verstoord is.

Quote close
Quote example image
Wilco Dam
Schooldirecteur OBS Het Driespan

ONTWERP VAN DE SCHOOL

De indeling van de school is in samenspraak met de gemeente opgesteld. Justin: ‘Het is een ontwerp dat alle klassen van de afgebrande school zal huisvesten. Daarnaast is het gebouw voorzien van een aula en overige ruimtes, zoals een docentenkamer, kantoren, opslag en zelfs een speellokaal. Ook het buitenterrein is volledig door De Meeuw aangelegd.

Schooldirecteur Wilco Dam: ‘De kwaliteit van het onderwijs heeft er niet onder te lijden; je mist wel een aantal voorzieningen waar je aan gewend bent geraakt. Maar, het belangrijkste is dat het onderwijsproces minimaal verstoord is en hier weer een gebouw staat voor de kinderen uit de wijk.’

Laatste nieuws