Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Koninklijke kentalis 001
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Zorg

Koninklijke Kentalis

Kentalis Sint Marie zocht in 2009 naar een nieuwe locatie in Eindhoven voor een centrum voor onderzoek en behandeling van jonge kinderen, die ernstige problemen hebben met communicatie. Deze problemen kunnen te maken hebben met een verminderd gehoor, taal- en spraakstoornissen, of mogelijk een vorm van autisme. De nieuwbouw werd door De Meeuw ontworpen en gebouwd.

DE WENSEN VAN DE ORGANISATIE
Belangrijk was dat de huisvesting aansluit op de doelgroep en dat het gebouw permanent oogt. De wensen van de organisatie zijn vertaald door De Meeuw en niet veel later was de nieuwe Kentalis locatie geboren.

Opdrachtgever
Koninklijke Kentalis
Project
Zorgcentrum
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2009
Kenmerk
Deluxe & Complete
Plaats
Eindhoven
Oppervlakte (m2)
716
Koninklijke kentalis 032

Koninklijke Kentalis

Koninklijke kentalis 01

Koninklijke Kentalis

Koninklijke kentalis 02

Koninklijke Kentalis

Koninklijke kentalis 037

Koninklijke Kentalis

Koninklijke kentalis 047

Koninklijke Kentalis

Koninklijke kentalis 053

Koninklijke Kentalis

Quote open

Het is een fraai gebouw dat permanent oogt. En belangrijker nog, het is kindvriendelijk! We zijn aangenaam verrast door het resultaat.

Quote close
Quote example image
Annouk van Drongelen
Unitmanager Kentalis

INDELING GEBOUW

In het nieuwe gebouw, dat gebouwd is met een aantal gerenoveerde vloeren en frames, zijn diverse lokalen gekomen voor groeps- en individuele ondersteuning. Zo is er een ruimte voor de nodige ontspanning waarin zich een schommel bevindt, en is er een tuin aangelegd met zandbak en speeltoestellen. Er zijn veel glaspartijen verwerkt in het ontwerp om de kinderen een vrije blik naar buiten te geven. Het centrum zal tenminste tien jaar in deze hoedanigheid blijven staan.

Laatste nieuws