Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Hyperion lyceum 01
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw

Hyperion Lyceum

Een school die niet alleen is gegroeid in formaat, maar ook nog eens is verplaatst. Het Hyperion Lyceum vlakbij Amsterdam EYE op Overhoeks is een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden die De Meeuw biedt.

EEN SCHOOL DIE MEEGROEIT MET HET AANTAL LEERLINGEN
Medio 2011 kreeg Scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) goedkeuring om tijdelijke huisvesting voor 175 gymnasiumleerlingen van het Hyperion Lyceum te realiseren. In opdracht van ROC van Amsterdam in samenwerking met Voortgezet Onderwijs van Amsterdam en Burton Hamfelt Architectuur Stedebouw Prototypes heeft De Meeuw in 2012 het Hyperion Lyceum (fase 1) opgeleverd.

Opdrachtgever
Stichting Voortgezet Onderwijs van Amsterdam
Project
Schoolgebouw
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2013
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Amsterdam
Oppervlakte (m2)
2.200
Hyperion lyceum 10

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 09

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 04

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 14

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 01

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 12

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 11

Hyperion Lyceum

Hyperion lyceum 03

Hyperion Lyceum

FAMILIEGEVOEL

Er is onder andere een entree met grote overstek, een aula met verspringende lichtkoepels en een bijzonder trapblok gerealiseerd. De bijzondere raamkozijnverdeling op maat is wel het beste voorbeeld van flexibiliteit. Nieuwe elementen die speciaal op maat zijn gemaakt voor Hyperion. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en verbinden. Kleinschaligheid, licht, veiligheid, transparantie, kleur en sfeer zijn de kernwaarden van het ontwerp. De nadruk ligt op binding, ontmoeting en het ‘familiegevoel’. De grote houten (zit)trap vormt het hart van de school en vormt een loungeplek waar de leerlingen elkaar kunnen treffen.

VERPLAATSING EN UITBREIDING

Het Hyperion Lyceum was sinds september 2011 tijdelijk gevestigd aan de Tolhuisweg 10 in Overhoeks. Vanwege de bouwontwikkelingen in dit gebied moest de school worden verplaatst. Het modulaire bouwsysteem van De Meeuw leent zich hier uitstekend voor en dus is het Hyperion Lyceum medio 2015 verplaatst. Behalve de verplaatsing heeft het gebouw ook een andere vorm gekregen door samenvoeging van verschillende fases.

Een operatie in kort tijdsbestek

Dat dit een enorme operatie zou worden, was vanaf het begin duidelijk. De Meeuw is erin geslaagd om deze complexe ontmanteling, verplaatsing en uitbreiding met succes te realiseren. Dit binnen het enige mogelijke tijdsbestek van 6 weken, namelijk de duur van de zomervakantie, zodat de lessen zonder hinder konden doorgaan. Hoe dat is gegaan zie je in onderstaande video.

Laatste nieuws