Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Curium lumc 06
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw Zorg

Curium-LUMC

In samenwerking met Cyclusbouw heeft De Meeuw Bouwsystemen het nieuwe onderkomen gerealiseerd voor Curium-LUMC in Oegstgeest. Dit nieuwe onderwijs- en therapiegebouw, De Schans, is eind vorig jaar in gebruik genomen.

NIEUWE ONDERWIJS- EN THERAPIEGEBOUW

Curium-LUMC is het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met een vestiging in Oegstgeest en een nevenvestiging in Gouda. Curium-LUMC is bestuurlijk onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Curium-LUMC onderzoekt en behandelt kinderen en jongeren met ernstige psychiatrische problemen.

Opdrachtgever
Curium-LUMC
Project
Schoolgebouw | Zorgcentrum
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2012
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Oegstgeest
Oppervlakte (m2)
650
Curium lumc oegstgeest 02

Curium-LUMC

Curium lumc 01

Curium-LUMC

Curium lumc oegstgeest 04

Curium-LUMC

Curium lumc oegstgeest 01

Curium-LUMC

VISIE OP BOUWEN

Het ontwerp is zo opgezet dat het gebouw zowel in volume als indeling uitstekend aangepast kan worden. Zo sluit het gebouw aan op de wensen van Curium-LUMC om mee te kunnen bewegen met de constant veranderende vraag van zorg en huisvesting.

VOORWAARDEN

Tijdens de bouw van dit innovatieve pand is er rekening gehouden met een reeks belangrijke eisen. Het gebouw heeft onder andere een hoge geluidisolatie en time-out zones. Deze time-out zones zijn zo gepositioneerd dat ze zijn afgeschermd van prikkels van buitenaf. Er zijn meerdere paneelwanden opgenomen zodat de ruimten eenvoudig voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Therapielokalen kunnen snel worden omgebouwd tot een gemeenschappelijke ruimte.

Beneden in het gebouw zijn de therapieruimtes gehuisvest en boven worden onderwijsactiviteiten georganiseerd.

Laatste nieuws