Home Projecten Connexxion

Connexxion

In Amstelveen en Schiphol heeft De Meeuw nieuwe kantoren geplaatst voor Connexxion. Accountmanager Eric Koenraads (De Meeuw): “Het is een mooi voorbeeld van de kracht van De Meeuw; de gebouwen kunnen blijven staan, maar kunnen ook worden verplaatst als dat nodig is.” Daarnaast is er in Haarlem een kantoor geplaatst dat eerder dienst deed in Amersfoort.

De nieuwe kantoren en remises van Connexxion zullen plaats bieden aan ongeveer 380 mensen. Het gaat hier voornamelijk om chauffeurs die hier hun bus oppikken en stallen en kantoormedewerkers die in het nieuwe regiokantoor werken.

Kenmerken

Opdrachtgever:
Connexxion
Project:
Kantoorgebouw
Soort bouw:
Tijdelijk
Bouwjaar:
2018
Kenmerk:
Comfort & Tech
Plaats:
Amstelveen & Schiphol

Delen

‘’Het mooie concept van De Meeuw, met idem uitstraling, speelde in onze keuze natuurlijk ook een rol.’’

Connexxion Marc Pruis
Marc Pruis, Connexxion

Twee projecten die parallel lopen

“Het gaat eigenlijk om twee projecten die parallel aan elkaar lopen”, legt Koenraads uit. “We zijn begin 2017 aan de slag gegaan met het verplaatsen van het gebouw in Amersfoort. Dit gebouw is volledig herzien en opnieuw geplaatst in Haarlem. Rond diezelfde tijd won Connexxion de aanbesteding voor het verzorgen van het busvervoer in Amstelland-Meerlanden (AML).” Zodoende werd De Meeuw door Marc Pruis, facilitair coördinator bij Connexxion, gevraagd ook een concept te bedenken voor de regiokantoren in Amstelveen en Schiphol.

Connexxion Amstelveen

Het project op Schiphol kende een paar uitdagingen. “Onze locatie op Schiphol is een bijzondere locatie omdat deze direct bij start- en landingsbaan ligt," aldus Pruis. "Daar zitten natuurlijk geluidseisen aan. Daarnaast moesten we snel beginnen met bouwen en De Meeuw durfde de uitdaging aan en bood een mooie prijs. Hun mooie concept met idem uitstraling speelde in onze keuze voor dit bouwbedrijf natuurlijk ook een rol.”

Een kantoor op maat

De Meeuw kan een totaalpakket leveren als de klant daarom vraagt. Koenraads: “We kunnen op een plek waar helemaal niets is, iets moois neerzetten en tijdens het project samen met de klant oplossingen bedenken voor zaken die op het pad komen. Daarnaast verzorgen we uiteraard de cijfers en berekeningen die de klant nodig heeft voor vergunningen, en desgewenst vragen we ook de vergunningen aan. Voor Connexxion hebben we bijvoorbeeld ook de stoffering en de inrichting van de kantoren verzorgd.”

Connexxion 06
Connexxion 11
Connexxion 08 tegel
Connexxion 02

Projecten

Bp maasvlakte 01

BP Maasvlakte

Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw...

Meer informatie
BP Maasvlakte
Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw de vraag naar extra huisvesting. In dit geval een contractorgebouw op de Maasvlakte...
Meer informatie
NS Zutphen 10

NS Zutphen

Op het rangeerterrein van de NS in Zutphen was NedTrain op zoek naar een kantoorgebouw om haar...

Meer informatie
NS Zutphen
Op het rangeerterrein van de NS in Zutphen was NedTrain op zoek naar een kantoorgebouw om haar personeel te huisvesten. Voorafgaand aan het project heeft de opdrachtgever een aanbesteding uitgeschreven...
Meer informatie
BOW terminal 01

BOW Terminal Nieuwdorp

Meer informatie
BOW Terminal Nieuwdorp
Meer informatie